Meewerken aan een kunstwerk van 35 meter

Algemeen
Een stapel van 50 foto's van het Rijn-Schiekanaal vormt het vertrekpunt voor het kunstwerk van 35 meter.
Een stapel van 50 foto's van het Rijn-Schiekanaal vormt het vertrekpunt voor het kunstwerk van 35 meter. (Foto: Mariska Mallee)

In de bibliotheek van Rijswijk begint zaterdag 12 februari een gemeentegrens-overstijgende expositie van Rijswijkse en Delftse kunstenaars. Onderdeel is het met elkaar werken aan een kunstwerk van 35 meter lang. Bezoekers aan de bieb kunnen hieraan meewerken.

De Vliet ofwel de Schie staat centraal in het kunstwerk van 35 meter. Bezoekers en kunstenaars werken er van 22 tot 25 februari aan in de centrale bibliotheek van Rijswijk. Het gaat om 50 vellen papier waarbij op elk vel een stukje van het Rijn-Schiekanaal tussen Delft en Rijswijk wordt getekend of geschilderd. Alles sluit mooi op elkaar aan. Vertrekpunt is een stapel van 50 aaneensluitende foto’s van het landschap van het kanaal. Dit wordt het langste kunstwerk dat ooit in Delft en Rijswijk is te zien.

Wethouder Johanna Besteman van cultuur en haar Delftse collega Bas Vollebregt komen vrijdag 25 februari om 16.00 uur dit kunstwerk en de bijbehorende expositie in de bibliotheek openen. Zij schilderen dan het aller-allerlaatste stukje Rijn-Schiekanaal.

Expositie ‘De Ontmoeting’ is van 12 februari tot en met 2 april te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek, Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk.

Meer informatie:

gustoateliers@gmail.com / 06 28146288