CDA Rijswijk: meer passende seniorenwoningen nodig

Algemeen
Simon Geleijnse met andere CDA-kandidaten en vrijwilligers voor de locatie waar hofjeswoningen kunnen worden gerealiseerd.
Simon Geleijnse met andere CDA-kandidaten en vrijwilligers voor de locatie waar hofjeswoningen kunnen worden gerealiseerd. (Foto: CDA Rijswijk)

Het CDA Rijswijk is groot voorstander van meer en beter passende ouderenwoningen in Rijswijk. De groep senioren in Rijswijk groeit en het woningaanbod moet daarom beter worden afgestemd op hun woonwensen. CDA Rijswijk komt daarom met het plan om voor ouderen speciale eigentijdse hofjeswoningen te creëren, in de geest van de bekende Knarrenhof. 

Bereikbare voorzieningen

Simon Geleijnse, kandidaat raadslid, licht toe: “Het woningaanbod moet gevarieerder, er is meer aanbod voor ouderen nodig. Naast aanbod voorde actieve senioren zijn er ook woningen nodig voor mensen die zorgnodig hebben of dat in de toekomst nodig hebben. De hofjes - kleinschalige appartementencomplexen - zijn een aantrekkelijk alternatief voor ouderen die wel op zichzelf willen blijven wonen, maar niet langer de zorg voor een heel huis willen hebben. Bij het bouwen van woningen voor senioren hebben we extra aandacht voor de bereikbaarheid van voorzieningen zoals een huisartsenpost en een apotheek en de veiligheid van de leefomgeving”. 

Cor Ruysstraat

Eerder boekte het CDA Rijswijk al resultaat op dit gebied. Omdat Trias binnenkort gaat verhuizen, biedt hun huidige locatie aan de Cor Ruysstraat wellicht de mogelijkheid hofjeswoningen te creëren, zo vond het CDA. Daarom vroegen ze wethouder Wonen Johanna Besteman, te onderzoeken of zij hiertoe mogelijkheden ziet. De wethouder reageerde positief op dit plan en inmiddels is het opgenomen in de afspraken met Rijswijk Wonen.