Eerste meldingen stormschade in Rijswijk

Algemeen
Aan de Van Gijnstraat raakten twee personen gewond en diverse auto's beschadigd door loslatende gevelbeplating.
Aan de Van Gijnstraat raakten twee personen gewond en diverse auto's beschadigd door loslatende gevelbeplating. (Foto: AS Media)

Storm Eunice raast momenteel hevig over Rijswijk. 

De GGD sloot haar coronatestlocaties en enkele priklocaties al om 12.00. Treinen, bussen en trams rijden sinds 14.00 niet meer. Veel kantoren, scholen en winkels in de regio sloten eerder hun deuren om mensen eerder naar huis te laten gaan.

De eerste meldingen van stormschade zijn inmiddels bekend. Aan de Lindelaan raakte dakbedekking los. Aan de E.H. Hartmanstraat zorgden rondvliegende dakpannen voor schade aan auto’s. Aan de Van Gijnstraat waaide rond 16.00 uur gevelbeplating los van een pand. Twee personen raakten hierbij gewond aan het hoofd en gezicht. Ook geparkeerde auto’s liepen schade op. De slachtoffers werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. 

Heeft u last van stormschade? In een handig overzicht van de Brandweer hieronder is te zien wanneer u de hulpdiensten kunt inschakelen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen acuut gevaar, brandweer ter plaatse zonder spoed, de gemeente bellen of het zelf regelen.  

Een overzicht van wie u kunt bellen bij stormschade.