Deel Bogaard binnenkort afgesloten

Algemeen
Vanaf 2 mei is het winkelcentrum Sterpassage definitief gesloten.
Vanaf 2 mei is het winkelcentrum Sterpassage definitief gesloten. (Foto: DvE)

Over een kleine maand, vanaf 4 april, vinden er werkzaamheden plaats in de huidige Sterpassage. Daar gaan we wat van merken. Een deel van de Bogaard wordt tijdelijk afgesloten voor publiek. De winkels blijven bereikbaar.

Op de locatie van de huidige Sterpassage verrijzen in de nabije toekomst twee gebouwen: The Orchard I en The Orchard II (’orchard’ betekent ‘boomgaard’). Je kunt van de werkzaamheden op de hoogte blijven via de ‘Bogaard BouwApp’.

Fase 1

De vervanging van kabels en leidingen in de grond stond al in de planning, maar wordt nu eerder uitgevoerd vanwege de bouwplannen bij de Sterpassage. Maandag 4 april begint Stedin hiermee, aan de Prins Willem Alexander Promenade en een deel van de Prins Johan Friso Promenade. Hierbij wordt de helft van de Promenades afgezet. De andere helft blijft toegankelijk voor publiek. Dit duurt ongeveer vier tot vijf weken. 

Fase 2

Vervolgens start Stedin met werkzaamheden in de Steenvoordelaan, waar een gasleiding wordt vervangen, en rondom de Sterpassage, waar elektra worden verwijderd. Dit gebeurt van week 19 tot en met 24. Ook nu blijven de winkels bereikbaar. De bouwvakkers werken hier doordeweeks aan tussen 8.00 en 17.00. Als ze klaar zijn, maken ze de straat weer dicht. 

Bomen

Om de nieuwe woningen te kunnen bouwen, moeten er een aantal bomen worden gekapt of verplaatst. De bomen in de Steenvoordelaan hebben hun beste tijd gehad. Zij worden gekapt, tussen 7 maart en 15 maart. Er geldt een herplantplicht: op langere termijn komen hier bomen voor terug.
Na de Steenvoordelaan zijn de bomen (gingko’s) in de Prins Johan Friso Promenade aan de beurt: zij blijven behouden en worden verplaatst naar de Karel Doormanlaan.

Sluiting Sterpassage

Vanaf 2 mei is het winkelcentrum Sterpassage definitief gesloten. Je kunt de Sterpassage en de Prins Johan Friso Promenade vanaf dat moment niet meer betreden. Alleen de Action blijft nog een tijdje open.

Meer info over de gebiedsontwikkeling van Bogaard stadscentrum vind je op www.rijswijk.nl/projecten/bogaardenomgeving. Daar kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Met een qr-code download je eenvoudig de Bouwapp.