Rijswijk meer woninginbraken dan landelijk gemiddelde

Algemeen
“Mensen zijn weer meer van huis. De inbraken zullen weer gaan stijgen, dus zorg voor goede sloten of een beveiligingssysteem”, aldus Michel Ypma, expert woonverzekeringen bij Independer.
“Mensen zijn weer meer van huis. De inbraken zullen weer gaan stijgen, dus zorg voor goede sloten of een beveiligingssysteem”, aldus Michel Ypma, expert woonverzekeringen bij Independer. (Foto: Pixabay)

Het aantal Zuid-Hollandse woninginbraken is in 2021 afgenomen met 28,3% ten opzichte van een jaar eerder. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van Nationale Politiedata. Deze daling is sterker dan landelijk gemiddeld. 

In Rijswijk werd in 2021 per 1.000 huishoudens 3,7 keer ingebroken. Dit is meer dan het landelijk gemiddelde van 2,9 woninginbraken per 1.000 huishoudens. De kans op een woninginbraak is in Zuid-Holland het grootst in de gemeente Vlaardingen. Per 1.000 huishoudens werd hier in 2021 in totaal 5,3 keer ingebroken. In absolute zin waren Rotterdam (1.012), Den Haag (1.002) en Vlaardingen (185) de gemeenten met de meeste inbraken.

Het risico op inbraak is het grootst in de maanden februari, maart en april.