Meer Oekraïense vluchtelingen verwacht

Algemeen
Rijswijk behaalt komend weekend de doelstelling voor de opvang van 100 vluchtelingen, maar zoekt nog meer opvangplekken.
Rijswijk behaalt komend weekend de doelstelling voor de opvang van 100 vluchtelingen, maar zoekt nog meer opvangplekken. (Foto: Pixabay)

De gemeente Rijswijk verwacht dat de stroom Oekraïense vluchtelingen in Rijkswijk komend weekend echt op gang komt. Deze week zijn er zo’n 40-50 vluchtelingen opgevangen en ondergebracht in hotelkamers. Zo’n zelfde aantal wordt ook volgende week verwacht. Bij de Broodfabriek Volmerlaan 12 kunnen vluchtelingen zich aanmelden. Sinds enkele dagen gebeurt hier ook de aanmelding voor de gemeente Den Haag.

Binnen de regio heeft Rijswijk toegezegd 100 vluchtelingen op te vangen. Op dit moment zijn er in Rijswijk 60 tweepersoons hotelkamers beschikbaar voor de noodopvang van vluchtelingen. Hiervan zijn er inmiddels 40 in gebruik genomen. Alhoewel de doelstelling van 100 mensen wordt gehaald, zoekt Rijswijk meer opvangplekken, zodat als meer vluchtelingen zich melden of de opvang in de regio onvoldoende is, zij ook in Rijswijk terecht kunnen.

Wil je zelf (tijdelijke) huisvesting aanbieden? Bij Jacinta Jansing, coördinator Vluchtelingenbegeleiding Welzijn Rijswijk kan je terecht met vragen over informatie over de opvang van de vluchtelingen en vraag of aanbod voor (tijdelijke) huisvesting. Neem contact op met Jacinta Jansing, via telefoon 070 757 92 00 of per mail: vluchtelingenwelzijn@welzijn-rijswijk.nl.