Waarom doen deze twee partijen niet meer mee?

Algemeen
Twee politieke partijen in Rijswijk doen deze nieuwe editie van de gemeenteraadsverkiezingen niet meer mee.
Twee politieke partijen in Rijswijk doen deze nieuwe editie van de gemeenteraadsverkiezingen niet meer mee.

Twee zittende Rijswijkse partijen doen niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022: Onafhankelijk Rijswijk en Gemeentebelangen Rijswijk. 

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Voor kiezers kan dat even wennen zijn: Onafhankelijk Rijswijk stond al sinds 1986 op het stembiljet. “Door de huidige tendens in de Rijswijkse politiek” ziet de partij echter “geen heil in een politiek vervolg”. De partij vormt zich om tot denktank en netwerk van lobbyisten. 

Gemeentebelangen Rijswijk (GBR), met huidige wethouder Jeffrey Keus, houdt als politieke partij op te bestaan omdat twee van de drie partijleden, Floor van Amerongen en Ronald van der Meij, niet verder gaan: Van Amerongen verhuist weg uit de gemeente, en Van der Meij vindt het na 19 jaar inzet voor GBR en de gemeente Rijswijk (in de functies van fractie-assistent, raadslid en wethouder Stadsontwikkeling, Stadsbeheer en Grondzaken (2014-2018)) wel mooi geweest. “In de afgelopen periode is Van der Meij onder meer de motor geweest achter de grote gebiedsontwikkelingen Rijswijk Buiten, de Bogaard en omgeving, en Plaspoelpolder. De Vereniging GBR blijft vooralsnog wel bestaan en we oriënteren ons op de toekomst”, aldus GBR.