Te doen in de regio

Algemeen
Wouter Planteijdt met zijn trio.
Wouter Planteijdt met zijn trio. (Foto: Rietveld Theater)

Schrijver Tomas Ross

Op donderdag 17 maart is Tomas Ross om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal zijn boek ‘De man zonder gezicht’ presenteren. Aansluitend zal hij signeren.

Wouter Planteijdt

De tournee van gitarist Wouter Planteijdt is van start gegaan. Na de release van het nieuwe album is Planteijdt met zijn trio te zien en te horen in de theaters. Op zaterdag 19 maart speelt Planteijdt in het Rietveldtheater Delft, aanvang: 20.30 uur. Planteijdt is een grootheid op het gebied van Americana, Blues en Roots. Kaarten: www.rietveldtheater.nl.

Preek van de Leek

Op zondag 20 maart vanaf 17.00 uur vindt in de Haagse Kloosterkerk weer de Preek van de Leek plaats: deze keer door Willem Jan Ausma, strafrechtadvocaat die veel stof deed opwaaien in zijn vakgebied. ‘Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.’ Ausma’s lekenpreek gaat over deze bekende bijbelse uitdrukking. Ausma: “Velen van ons oordelen veel te gemakkelijk over anderen, zonder de persoon, feiten en omstandigheden te kennen. Dat zien we bij uitstek op de sociale media.” Bekende presentator Susan Blokhuis zingt in deze dienst met haar achtergrondkoor van drie zangeressen. Toegang vanaf 16.30. De Preek van de Leek start om 17.00 uur en is vrij toegankelijk. Uw duit kunt u in de collectezak doen. 


Ome Jan de Jutter uit Kijkduin treedt 23 maart op in Villa Ockenburgh, Den Haag. - Villa Ockenburgh

Scheveningse band

Een avond in Villa Ockenburgh (Monsterseweg 4, Den Haag) om niet te vergeten. De band Kopsmart met Arie Spaans en Remco Prins zingen en swingen in Schevenings dialect. Over de zee, vissen, vroeger en nu en lief en leed. Tussendoor gaat het over de teksten en de Scheveningse verhalen. In het voorprogramma zit Ome Jan de Jutter van de Jutterskeet uit Kijkduin. Met accordeon en gitaar en vele andere instrumenten zingt hij over de zee en over de liefde. Bob Dylan en vele andere klassiekers zitten ook in zijn repertoire. Woensdag 23 maart 20.00 uur Reserveren: www.villaockenburgh.nl.

TV West: Atlantikwall

Vanaf donderdag 23 maart is de nieuwe televisieserie ‘Merlijn over de Atlantikwall’ te zien op de regionale zender TV West en online. In deze serie trekt Merlijn Passier van De Zilk naar Hoek op Holland, op zoek naar sporen van de Atlantikwall. Onderweg heeft hij prachtige ontmoetingen met Zuid-Hollanders, bezoekt hij meerdere bunkers en vertelt hij het verhaal daarachter. De serie is vanaf 23 maart iedere donderdag vanaf 17.00 uur te zien op TV West (herhaling elk uur tot en met de volgende dag). De serie bestaat uit 14 afleveringen en loopt dus meerdere maanden.

Muziekdag Hoek van Holland 2022

Na een periode van twee jaar niets georganiseerd te kunnen hebben, vanwege corona, organiseert Stichting Muziekdag Hoek van Holland op zaterdag 14 mei 2022 weer een Muziekdag. De dag wordt gehouden in het Huis van de Wijk “De Hoekstee”. De dag begint rond 10.00 uur met de jongste groep en aan het eind van de middag wordt het afgesloten met de topklasse en een afsluitend concert.

De deelname staat open voor individuele beoefenaars van de instrumentale amateurmuziek of voor groepen tot max. 8 personen, niet alleen vanuit de regio, maar ook van ver daarbuiten!

Het inschrijfgeld voor een solist is € 15,00, voor groepen komt er € 7,50 per deelnemer bij - dus duo € 22,50; trio € 30,00; enz. Voor meer informatie over deze dag, zie de website van de Eerste Hoekse Accordeon Vereniging: www.ehav.nl/muziekdag.

Concert Fancies & Fantasies

Na een lange tijd van “rust” is kamerkoor Quod Libet weer volop aan de slag! Het eerste concert op zaterdag 2 april om 20.00 draait om Shakespeare en fantasieën. Fancies & Fantasies met als centrum de cyclus Fancies (1974), negen indringende en kleurige muziekstukjes, die het hele palet van Shakespeares dichtkunst toont. Dirigent: Johannes Gierl. Info: www.kamerkoorquodlibet.nl.