Iedereen is welkom bij Voetbalschool De Nieuwe Burcht in Rijswijk!

Algemeen
Dankzij Sir Winston Fun en Games voetballen alle kinderen bij De Nieuwe Burcht in hetzelfde tenue. Plezier maken staat voorop!
Dankzij Sir Winston Fun en Games voetballen alle kinderen bij De Nieuwe Burcht in hetzelfde tenue. Plezier maken staat voorop! (Foto: DB)

Lekker bewegen, je voetbaltechnieken verbeteren én plezier maken met professionele trainers. Eind maart start er een nieuwe cursus bij keeper- en voetbalschool De Nieuwe Burcht in Rijswijk. Zoals iedere cursus starten de 4- tot ca. 16-jarige cursisten met allemaal dezelfde voetbaloutfit.

Keeper- en voetbalschool De Nieuwe Burcht heeft zichzelf de afgelopen twaalf jaar bewezen als dé plek om je kind zijn of haar voetbaltechnieken te laten verbeteren. Twee keer per jaar start er een cursus van tien lessen; in maart en september. De eerstvolgende cursus start vrijdag 25 maart. 

Sir Winston Fun & Games

De eerste les trainen de jonge voetballers allemaal al meteen in dezelfde kleding, met het logo van De Nieuwe Burcht erop. Eigenaar Piet Gelauf vertelt: “Dankzij sponsoring van Sir Winston Fun & Games kunnen wij alle kinderen die deelnemen een compleet nieuw kledingpakket aanbieden, met een shirt, broek, kousen en trainingspak.”

Allemaal dezelfde kleding, net als profvoetballers

 En dat levert niet alleen een mooi beeld op - allemaal hetzelfde gekleed, net als ‘echte’ voetballers - maar motiveert de kinderen ook om door te zetten. Want pas aan het einde van de cursus is het kledingpakket van hen.

Professionele trainers

Vóór de oprichting van de keepers- en voetbalschool werkte Piet Gelauf veertig jaar als hoofdtrainer in de Haagse regio, onder meer bij SVH -ODB & Vredenburch. Sinds enkele jaren is zoon Piet Gelauf jr. mede-eigenaar. Hij voetbalde zelf bij ADO Jeugd en was onder meer trainer bij OBD. Momenteel is hij trainer bij Laakkwartier. Samen met andere ervaren en goed geschoolde trainers, geven de mannen les aan kinderen van 4 tot 16 jaar. In kleine groepjes, van hooguit zes kinderen. Daardoor is er volop aandacht en kunnen de jonge voetballers goed worden gecorrigeerd. 

Plezier

Van de ouders krijgen de trainers vaak te horen dat hun zoon of dochter flink vooruit is gegaan door de cursus. Maar bij deze keeper- en voetbalschool gaat het niet alleen om het verbeteren van de prestaties. “Het plezier in voetbal staat voorop”, vertelt Gelauf. “Zo blijft het leuk voor de kinderen.” 

De tien lessen waaruit de cursus bestaat, vinden plaats op vrijdagavond en duren ca. 70 minuten. Aan de trainingen zelf nemen (groot)ouders geen deel, maar ze kunnen natuurlijk wel als toeschouwer aanwezig zijn! Piet: “Dat stukje verenigingsleven/-contact is ook veel waard. Dat draagt ook veel bij aan de ontwikkeling van kinderen.”

Na iedere cursus die kinderen afronden bij De Nieuwe Burcht, krijgen ze een certificaat en een gouden ster. Gelauf legt uit: “Sommige kinderen hebben er al acht of negen op de behaalde certificaten. Onderling is er wat competitie, en dat geeft extra motivatie.” De groepjes worden samengesteld op basis van niveau.


Plezier maken staat voorop bij Rijswijkse voetbalschool De Nieuwe Burcht. - DB

Iedereen welkom

Gelauf en zijn collega’s vinden het mooi om bepaalde talenten door te zien stromen naar een hoger niveau: “Laatst hoorde ik toevallig over een keeper die bij ons vandaan onderdeel is geworden van betaald voetbal in Dordrecht. Ook zijn er al diverse kinderen gescout door o.a. ADO Den Haag en Sparta.” Maar: ook kinderen die minder begaafd zijn met de bal, zijn van harte welkom bij de cursus.

Soms zijn er extra leuke lessen, zoals met Pasen: dan mogen kinderen op trainers in Paashazenkostuum schieten. De lessen zijn voor iedereen: zowel jongens als meisjes. Kinderen die het thuis wat minder breed hebben, ontvangen 50% korting met de Ooievaarspas. En ieder seizoen wordt feestelijk afgesloten. Die afsluiting past bij het motto van de keeper- en voetbalschool: “Dat stukje plezier moet er altijd zijn.”

De eerstvolgende cursus start vrijdag 25 maart om 18.30 op het Prinses Irene Sportpark. Meer info: www.denieuweburcht.nl.