PvdA Rijswijk ziet de toekomst zonnig in

Algemeen
De PvdA Rijswijk ziet de toekomst zonnig in.
De PvdA Rijswijk ziet de toekomst zonnig in. (Foto: PvdA)

“Ik ben heel trots op het behaalde resultaat”, zegt Gijs van Malsen, lijsttrekker en beoogd fractievoorzitter van de PvdA Rijswijk. Bij de gemeenteraadsverkiezingen behaalde de partij ruim twee zetels. 

Ingezonden

Daarmee behouden ze hun positie in de gemeenteraad. Van Malsen: “We hebben een hele zichtbare, actieve campagne gevoerd. Dat sloeg bij veel mensen aan. De komende jaren gaan we hierop verder bouwen door meer de wijken in te gaan, buurtinitiatieven te ontplooien en natuurlijk door goed werk te doen in de raad en daarbuiten.”

Winst voor progressieve partijen

De lijsttrekker merkt op dat er een verschuiving naar links is geweest. “CDA en VVD hebben ingeleverd. Daar krijgen we de ChristenUnie en de Partij voor Gerechtigheid en Rechtvaardigheid voor terug. Wij.Rijswijk is gegroeid en Groenlinks en D66 zijn groot gebleven. Dat zie ik als een opsteker voor progressieve partijen.”

De komende tijd zal de PvdA Rijswijk zich gaan richten op de onderhandelingen. “Ik verwacht wel een uitnodiging,“ voorspelt van Malsen. “Uiteraard is Beter voor Rijswijk eerst aan zet. We schuiven graag aan om de mogelijkheden te bespreken.”

De toekomst: mensen blijven verbinden

Ook is de partij van plan de komende tijd weer de wijken in te gaan om mensen te spreken. “We blijven naar de mensen luisteren,” belooft de aanstaande fractievoorzitter. De gemeente gaat tenslotte over grote zaken als verduurzaming en volkshuisvesting. De partij gaat met deze nieuwe jonge lijsttrekker meer activiteiten voor jongeren organiseren, zoals Lagerhuis-debatten, pubquizzen en spannende voorstellingen. De PvdA Rijswijk organiseert ook aanstaande zaterdag een borrel. Ben je geïnteresseerd in de partij? Kom dan op zaterdag 19 maart om 16:30 naar de Ottoburg aan de Esdoornstraat 3 in Rijswijk.

“We merken aan alles dat het verhaal van de PvdA bij mensen aanslaat. Er is behoefte aan een wereld waar mensen echt naar elkaar omkijken. Daar gaan we ons de komende tijd sterk voor maken,” concludeert van Malsen.

Lid worden? Ga naar https://www.pvda.nl/word-lid/. En houd de agenda in de gaten op https://rijswijk.pvda.nl/agenda/.