NK Tegelwippen start vandaag: Rijswijk doet mee vanaf 16 april

Algemeen
Iedereen kan meedoen aan het kampioenschap Tegelwippen vanaf 16 april in Rijswijk. Minder tegels en meer groen betekent: minder wateroverlast, minder hitte, plek voor insecten, en zelf beter ontspannen. Dus lever je tegels in!
Iedereen kan meedoen aan het kampioenschap Tegelwippen vanaf 16 april in Rijswijk. Minder tegels en meer groen betekent: minder wateroverlast, minder hitte, plek voor insecten, en zelf beter ontspannen. Dus lever je tegels in! (Foto: Sjon Heijenga)

Zeker 100 Nederlandse gemeenten strijden vanaf 21 maart tegen elkaar in het NK Tegelwippen. Vorig jaar zijn er zo’n 1,5 miljoen tegels uit tuinen, van pleinen en stoepen gewipt. Die tegels hebben plaatsgemaakt voor groen. Rijswijk doet dit jaar ook mee. 

Op initiatief van Steenbreek Rijswijk zet de gemeente zet 6x een ‘Tegeltaxi’ in, een inleverservice voor bestrating en zand. De eerste ‘Tegeltaxi’ staat 16 april op het parkeerplein bij Wijkcentrum Stervoorde.

Welke gemeente en haar inwoners wippen de meeste tegels die plaats maken voor groen? Iedereen kan meedoen: inwoners, scholen en bedrijven. De gemeente die de meeste tegels wipt ontvangt de Gouden Tegel. Bewoners die hun (gevel)tuin veranderen in een natuurrijke plek, maken kans op de Publiekswipper award en mooie prijspakketten.

Rijswijkse Tegeltaxi

Tijdens de wedstrijdperiode van 21 maart tot en met 31 oktober staat de Tegeltaxi op verschillende dagen geparkeerd in 6 gebieden van Rijswijk. Iedereen die zijn tuintegels of stenen vervangt door groen, kan dan relatief dicht bij huis gratis de tegels en zand inleveren. Normaal kost dat € 3 cent per kilo bestrating en €2,50 per zak zand bij het afval- of grondbedrijf.

De eerste keer dat de Tegeltaxi Rijswijk aandoet, is op zaterdag 16 april, tussen 11.00 en 16.00, bij het Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1. De route die de Tegeltaxi de komende zes maanden aflegt, wordt gedeeld via verschillende social mediakanalen, in kranten, op posters en in flyers.

Meer informatie over het NK en de actuele tegelstand vind je op nk-tegelwippen.nl. Stel je vragen over de Tegeltaxi Rijswijk via steenbreek.rijswijk@gmail.com.