Protest opheffing halte Treubstraat

Algemeen
Vrijdagmiddag 18 maart: protestactie tegen de opheffing van tramhalte Treubstraat.
Vrijdagmiddag 18 maart: protestactie tegen de opheffing van tramhalte Treubstraat. (Foto: Tino van Dam)

Vijfentwintig bewoners van de twee woontorens tegenover de tramhalte Treubstraat, voerden vrijdag 18 maart actie tegen de opheffing van de tramhalte.

Door Tino van Dam en Debbie van Eijk

Bussen stoppen nog wel op de halte, maar sinds januari stoppen de trams niet meer. Een van de bewoners: “In ons wooncomplex is de gemiddelde leeftijd 70+. Voor velen is de 700 meter lopen naar de volgende dichtstbijzijnde halte te ver.”

Omdat zij zich niet gehoord voelen door de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag), hielden de bewoners vrijdagmiddag een protestactie. Gedurende een uur werd elke tram kortstondig tegengehouden. De niet aangekondigde actie kon op sympathie rekenen van passerende automobilisten, die toeterden. Een politiehelikopter hield de protestactie van boven in de gaten. Na een halfuur kwam de politie ter plaatse.

In een reactie laat MRDH weten dat een aantal haltes in de regio niet meer wordt aangedaan vanwege grote financiële problemen van vervoerders. De effecten hiervan worden momenteel gemonitord door HTM. Of de huidige situatie wordt voorgezet, beslissen de 23 gemeenten van de metropoolregio in juni gezamenlijk en is mede afhankelijk van de financiële middelen die het Rijk ter beschikking stelt.