Wethouder Larissa Bentvelzen presenteert Samen.Rijswijk.
Wethouder Larissa Bentvelzen presenteert Samen.Rijswijk. (Foto: Willem de Bie)

Samen.Rijswijk: Online meepraten over plannen in je buurt

Algemeen

Na een geslaagde proef zet de gemeente een interactief online platform in voor heel Rijswijk. Hier kan je meedenken of meepraten over bijvoorbeeld de inrichting van jouw straat, een park of de speeltuin in de buurt. Afgelopen weken konden Rijswijkers meebeslissen over de naam van het platform. De meeste stemmen gingen naar Samen.Rijswijk.

Tijdens de coronapandemie heeft de gemeente een proef gedaan waar inwoners konden meepraten op een speciaal daarvoor ingerichte interactieve website. Voorbeelden hiervan waren de herinrichting van Van Dijcklaan/Van Ostadelaan en Schetsboek Pasgeld. Deze manier van samenwerken met de stad, naast alle andere manieren die er zijn, is goed gevallen bij inwoners. Daarom zet de gemeente dit interactieve online platform in voor heel Rijswijk.

Aanvulling

Meedenken of meedoen via het platform kan op verschillende manieren zoals door het invullen van enquêtes, reageren op stellingen, wensen aangeven op interactieve kaarten of gewoon een reactie achterlaten op een plan of ontwerp. Ook kunnen deelnemers elkaars reactie ‘liken’. Wethouder Larissa Bentvelzen, verantwoordelijk voor Participatie, is blij met het platform: “Het platform is een mooie aanvulling op alle andere manieren waarop we inwoners en ondernemers betrekken bij wat er gebeurt in de stad. Iedereen kan nu vanachter zijn computer of tablet meedenken en meepraten over plannen voor de buurt of het beleid van de gemeente.”

Buurtinitiatieven

Op dit moment praten inwoners via het platform mee over de herinrichting van de Lindelaan, de inrichting van een wijkontmoetingsplek in Hof van Sion en over de herinrichting van de Steenlaan. De komende tijd komen er meer projecten op het platform. Larissa Bentvelzen: “In de toekomst willen we het ook mogelijk maken dat inwoners zelf initiatieven kunnen indienen via het platform. Het mooie is dat andere buurtbewoners zo’n initiatief dan ook weer via het platform kunnen steunen.”

Populairder

Wie wil reageren op projecten en plannen, moet zich eerst als deelnemer registreren. Inmiddels hebben 478 mensen zich geregistreerd. Er waren in totaal tien namen waarop gestemd kon worden, waarvan zes door inwoners zelf zijn ingediend. In totaal hebben 72 deelnemers meegedaan door te reageren of te stemmen op de voorgestelde namen. Twee namen eindigden met hetzelfde aantal stemmen: Ons.Rijswijk en Samen.Rijswijk. Na een extra toegevoegde beslissende stemronde bleek Samen.Rijswijk iets populairder.

Wil je een kijkje nemen op het platform of ook meepraten over plannen en projecten in je buurt of in de stad? Ga naar https://Samen.Rijswijk.nl/.

Afbeelding
Is dit Rijswijkse gebouw het mooiste gebouw van de regio? Algemeen 16 aug, 09:01
Afbeelding
Oudste vereniging van Rijswijk breidt uit Verenigingen 16 aug, 06:45
Afbeelding
Roekeloze bestuurder veroordeeld die in Rijswijk 90 reed waar je 50 mag Algemeen 15 aug, 20:11
Afbeelding
Wanneer wordt het weer lekker koel in Rijswijk? Algemeen 15 aug, 17:41
Afbeelding
5 dingen die je meteen moet regelen als je uit elkaar gaat Algemeen 15 aug, 16:29
Afbeelding
De tent staat: Sion maakt zich klaar voor feest Algemeen 15 aug, 15:53
Afbeelding
Te Werve wint eerste ‘kampioenschap van Rijswijk’ Sport 15 aug, 15:40
Afbeelding
Hoe digitale informatieborden stranden Ter Heijde en ‘s Gravenzande veiliger maken Algemeen 15 aug, 14:35
Afbeelding
Expositie over vrouwelijk lichaam van queer kunstenares bij galerie Arti Shock Algemeen 15 aug, 11:20
Afbeelding
10 dingen die veel mensen niet weten over de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië Historie 15 aug, 07:58
Afbeelding
Schade na aanrijding tussen auto en motorrijder Prinses Beatrixlaan Rijswijk Algemeen 14 aug, 17:53
Afbeelding
Oorspronkelijk in Rijswijk gepland Eritrees feest ook door andere gemeente niet toegestaan Algemeen 13 aug, 20:49
Afbeelding
Stadsfontein Bogaard zorgt voor waterpret en verkoeling, én er komt nog iets bij Algemeen 13 aug, 17:37