KrijgdeKleertjes: ruilpunt in Rijswijk

Algemeen
Nog goede kleding ruilen voor een andere maat is goed voor verduurzaming, sociaal contact én je portemonnee.
Nog goede kleding ruilen voor een andere maat is goed voor verduurzaming, sociaal contact én je portemonnee. (Foto: Pixabay)

Wat doe je met de kleding waar je kind niet meer in past, die miskoop of dat mooie item dat je kind niet draagt? Die ruil je! 

Duizenden ouders uit heel Nederland ruilen kinderkleding bij ruilpunten in hun buurt of via de website KrijgdeKleertjes.nl. Ook Rijswijk heeft nu een ruilpunt. Wie kinderkleding wil ruilen voor een andere maat, of overheeft kan deze hier brengen. Duurzaam en tegelijk sociaal.

Maat 50 t/m 176/XS

Door heel Nederland zijn er KrijgdeKleertjes-ruilpunten waar ouders kinderkleding kunnen ruilen. In Rijswijk zijn ruilers vanaf nu elke woensdag en vrijdag welkom om kleertjes in de maten van baby tot eind basisschool (50 t/m 176/XS) te komen ruilen. Het ruilpunt is gevestigd in Studio Welzijn aan de Admiraal Helfrichsingel 51.

Hoe ‘t werkt

Je levert een x-aantal kledingstukken in en kunt een andere maat kleding uitkiezen en meenemen. Alleen doneren van kleding mag ook, mits het net als alle kleding die je inbrengt om te ruilen, allemaal schoon is en in goede staat. 

Lydia van Stokhem is de drijvende kracht achter het ruilpunt. Vorig jaar is ze gestart met een ruilkast, die gezien vraag en aanbod al snel te klein bleek. Met hulp van Stichting Welzijn en Gemeente Rijswijk is er nu een goed gevulde, overzichtelijk ingerichte ruimte met een ruime keus aan kinderkleding. Lydia zet zich met volle overtuiging en liefde in. “Kinderen groeien snel, waardoor kleding vaak maar een korte tijd gedragen wordt en eigenlijk nog prima mee kan in een tweede, een derde en soms zelfs een vierde ronde. Ik hoop veel andere ouders uit de regio te bereiken met het KrijgdeKleertjes-ruilconcept. Kleding kopen is in sommige winkels goedkoper dan een maaltijd. Veel mensen zien inmiddels wel in dat hier iets niet klopt. Door bewuster te kopen en (deze) nog goede kleding te ruilen voor een andere maat ontstaat er groei in bewustzijn van verduurzaming, sociaal contact én houd je iets over in je portemonnee.”

De ruilpunten zijn een initiatief van Stichting ProRuil, een landelijke non-profit organisatie opgezet in 2012. De website www.krijgdekleertjes.nl is dé plaats om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten legen, dat is de gedachte achter de site. Inmiddels ruilen er steeds meer mensen uit heel Nederland via de site én/of bij de lokale ruilpunten.

Er zijn nu meer dan 30 ruilpunten in Nederland waar mensen ‘live’ kunnen ruilen. Voor het ruilpunt Rijswijk is er www.facebook.com/KrijgdeKleertjes-Rijswijk en meer informatie over andere ruilpunten en openingstijden is te vinden op de site van www.krijgdekleertjes.nl.

Vragen, of helpen bij het ruilpunt? Mail naar krijgdekleertjesrijswijk@gmail.com.