Nieuwe gemeenteraad Rijswijk officieel geïnstalleerd

Algemeen
De voltallige nieuwe gemeenteraad. Deze 31 raadsleden vertegenwoordigen alle Rijswijkers de komende vier jaar in het stadsbestuur.
De voltallige nieuwe gemeenteraad. Deze 31 raadsleden vertegenwoordigen alle Rijswijkers de komende vier jaar in het stadsbestuur. (Foto: Tino van Dam)

“U bent benoemd”, verklaarde wnd. burgemeester Bas Verkerk gisteravond in het stadhuis van Rijswijk tegen de 31 leden van de nieuwe gemeenteraad. Na deze avond is de nieuwe gemeenteraad een feit.

Op 29 maart werd de oude raad uitgezwaaid. Op 30 maart was de installatie van de nieuwe raad. De raadsleden werden een voor een naar voren geroepen. De wnd. burgemeester noemde hun naam, en stelde de vraag: “Mag ik uw bevestiging?”, waarop het raadslid in kwestie antwoordde: “Dat verklaar en beloof ik.”

Onder de 31 raadsleden bevinden zich vijftien splinternieuwe. Dat is ongeveer de helft. Zo’n groot aandeel volledig nieuwe raadsleden in een gemeenteraad is vrij uitzonderlijk. 


Vijftien van de eenendertig raadsleden maken hun primeur in de gemeenteraad. - Robert Heijdemann

De raadsleden die voor het eerst geïnstalleerd zijn staan op de foto van links naar rechts, en van boven naar beneden: Danny van Dam (Wij.), Tinus Kaffa (Wij.), Alice Prenger (Beter voor Rijswijk), Remco Nunnikhoven (Beter voor Rijswijk), Wemke van der Weij (D66), Lara Oude Aalink (GroenLinks), Maarten van ‘t Eind (GroenLinks), Gijs van Malsen (PvdA), Anthony Zoghbi (Wij.), Simon Geleijnse (CDA), Maaike Harmsen (ChristenUnie), Sam Schwenke (GroenLinks), Selma van Maarseveen (GroenLinks), Bianca Niesen (Rijswijks-Belang), Irene Jansen Dirkx (Wij.).