Sport in Rijswijk: vooruitblik op dit weekend

Algemeen
Sander Gunst (links) en Laurens Boone (rechts) van RHC.
Sander Gunst (links) en Laurens Boone (rechts) van RHC. (Foto: Ronald Mooiman)

Ondanks het mindere weer staat Rijswijk weer een mooi sportweekend te wachten. Een vooruitblik op de verwachte hoogtepunten door Ronald Mooiman.

Verrassend presterend RHC in Delft

In de Eerste Klasse D presteren de hockeymannen van Rijswijksche HC erg goed. Met een tweede plaats zorgen coach Joost van Nes en zijn mannen voor een goed humeur op het veld aan de Lange Kleiweg. “Dit seizoen hadden we vooraf weinig verwachtingen, maar spelen we elke wedstrijd om te winnen”, vertelt aanvoerder Laurens Boone. “Het resultaat daarvan is dat we nu tweede staan. Daar zijn we heel blij mee. Belangrijke uitwedstrijden worden soms met winst afgesloten, dat willen we graag voortzetten. Maar we zouden graag nog beter spel laten zien. We missen nog de echte winnaarsmentaliteit om de wedstrijden snel te beslissen.”
Komende zondag zijn de Delftse studenten van DSHC de volgende opponent, een op het oog geen lastig te nemen klip. Boone denkt daar anders over. “Tegen de Delftste studenten hebben we het altijd lastig. Thuis wel gewonnen maar was moeizaam. En tegen de studenten weet je nooit waar je tegen speelt. Dit weekend verliezen ze met 5-1 maar dat zegt helemaal niks.”
Met een tweede plaats op de ranglijst achter koploper Roomburg lijken de Rijswijkers titelkandidaat. “Zolang wij elke wedstrijd willen winnen is de verwachting dat we mee zullen doen om het kampioenschap. Maar alles ligt dicht bij elkaar dus moeten wij elke week presteren om kampioen te worden.” Komende zondag dus de uitwedstrijd bij DSHC bij de TU Delft. Aanvang is 14.45 uur. Twee uur eerder komen de hockeysters van RHC op hetzelfde veld uit tegen de studentes van DSHC.

Overige wedstrijden

De nog ongeslagen basketballers van Lokomotief spelen zaterdag in Katwijk tegen middenmoter Grasshoppers (20.15 uur). De basketbalvrouwen van de Rijswijkse club spelen een thuisduel tegen Green Eagles (20.45 uur).

Twee thuisduels zaterdag voor Inter Rijswijk in sporthal De Altis. De vrouwen beginnen om 16.30 uur tegen Pegasus. Om 19.30 uur volgen de Rijswijkse volleyballers tegen Compaen.

De Rijswijkse voetballers van Te Werve nemen het zaterdag op eigen veld op sportpark Vredenburch op tegen HVC’10. Het elftal van trainer Huib van Oostrom Soede begint om 14.30 uur. Op dezelfde tijd speelt Semper Altius op sportpark Hoekpolder tegen het Haagse De Ster. Titelkandidaat RVC Celeritas gaat zaterdag in Den Haag op bezoek bij REMO. Ook zij beginnen om 14.30 uur hun duel.