Fijn (sport)weekend!

Algemeen
Er wordt ook weer gehockeyd komend weekend.
Er wordt ook weer gehockeyd komend weekend. (Foto: Pixabay)

Een vooruitblik op de wedstrijden van komend sportweekend door Ronald Mooiman.

RVC Celeritas tegen Semper Altius

In de Vierde Klasse van de voetbalcompetitie nemen de Rijswijkse koploper RVC Celeritas en stadgenoot Semper Altius het tegen elkaar op. Groot Rijswijk sprak met oudgedienden Jergo Leijdekkers (RVC Celeritas) en Maurits van Straaten (Semper).

“Ik heb eerlijk gezegd nog niet eerder tegen Semper gespeeld”, zegt Leijdekkers. “Ik was voor de winterstop een tijd geblesseerd. De uitwedstrijd tegen Semper dus ook. We wonnen die wedstrijd met 8-0. En gezien de stand, zou je zeggen dat wij de favoriet zijn voor die wedstrijd. Maar je moet ze zeker niet onderschatten.”

Je moet Semper zeker niet onderschatten

Semper-aanvoerder Maurits van Straaten moet de Rijswijkse derby geblesseerd vanaf de zijlijn bekijken. “In onze thuiswedstrijd tegen Celeritas kwamen we de eerste helft nog redelijk mee maar daarna werd het lastig en liepen zij uit.”

Jergo Leijdekkers: “Ik raakte in de eerste competitiewedstrijd geblesseerd, waardoor ik voor de winterstop alleen de laatste wedstrijd tegen Haagse Hout een hele wedstrijd heb kunnen spelen. Gelukkig hebben wij heel veel kwaliteit en ervaring in het team, waardoor wij bijna al onze wedstrijden voor de winterstop overtuigend hebben gewonnen. Na de winterstop zijn wij alleen maar beter gaan spelen. Wij zijn een nog hechter en volwassener team geworden. “

Lekker wat extra punten pakken waarvan het niet verwacht wordt

Van Straaten: ”Van Celeritas wordt verwacht dat ze van ons winnen. Wij moeten zorgen zolang mogelijk de nul te houden en eventueel verrassend uit de hoek te kunnen komen. Daar hebben we ook wel een aantal spelers voor die dat kunnen. Ik verwacht dat wij ons stevig in de middenmoot gaan vestigen en uiteindelijk onszelf veilig spelen. De wedstrijden tegen onze directe concurrenten en de ploegen onder ons zullen daarbij het belangrijkst zijn maar het zou lekker zijn als je hier en daar wat extra punten pakt tegen ploegen waarvan het niet verwacht wordt. “

De voetballers van Te Werve gaan zaterdag op bezoek bij Berkel (14.30 uur). Vredenburch neemt het op eigen veld op tegen het Haagse REMO.

Volleybal

Beide volleybalteams van Inter Rijswijk spelen zaterdag in de Domstad. Het eerste herenteam speelt tegen Utrecht (19.00 uur). Eerder spelen de vrouwen om 14.00 uur tegen het tweede team van Utrecht.

Basketbal

De basketbalsters van Lokomotief spelen vrijdag vanaf 20.45 uur een uitduel bij het tweede team van Binnenland. Een dag later begint om 19.00 uur de streekderby tussen de mannen van Lokomotief en het Voorburgse CobraNova.

Hockey

Het eerste herenhockeyteam van RHC speelt om 14.45 uur een thuisduel tegen Zoetermeer. De dames beginnen twee uur eerder aan het thuisduel tegen Alphen.