Succesvol bewonersinitiatief tegen eenzaamheid

Algemeen
De fitnesstoestellen en de ontmoetingsruimte zijn zaterdagmiddag officieel in gebruik genomen.
De fitnesstoestellen en de ontmoetingsruimte zijn zaterdagmiddag officieel in gebruik genomen. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Grote drukte zaterdag bij de Titus Brandsmaflat aan de Wiardi Beckmanlaan. Het initiatief van de bewoners heeft resultaat. Voor de flat staan fitness toestellen en de ontmoetingsruimte is opnieuw ingericht. Bewoonster Coby van Velzen: “Daarbij hebben we steun gehad van Rijswijk Wonen, Welzijn Rijswijk en gemeente.”

Door Robert Heijdemann

De bewoners hebben zich samen ingezet om dit voor elkaar te krijgen. “Wij vinden het belangrijk dat bewoners een huiskamer hebben om samen van alles te ondernemen”, vertelt Rob van den Broeke, directeur van Rijswijk Wonen. In de flat zijn 160 appartementen. “In de ontmoetingsruimte kunnen ze elkaar ontmoeten voor een praatje of een kop koffie. Een mooi bewoners initiatief om eenzaamheid onder bewoners aan te pakken”, vult wethouder Johanna Besteman aan.

Wijkverzorgster

De fitnesstoestellen en de ontmoetingsruimte zijn zaterdagmiddag officieel in gebruik genomen. “Dat hier zoveel bewoners bij zijn, maakt duidelijk dat ze het belangrijk vinden”, zegt flatcoach Anita de Vrient van Welzijn Rijswijk. Zij is de afgelopen periode druk geweest met Coby om veel nieuw meubilair aan te schaffen. “Het ziet er nu fris en fruitig uit. En wat eigenlijk nog belangrijker is, er staat al veel op de agenda. Naast gezellig koffie drinken, hebben we twee studenten die bewoners gaan helpen met computervragen. Een wijkverzorgster van Florence komt wekelijks langs. En dan hebben we ook nog klaverjassen, sjoelen en jeu de boules op de buitenbaan”.

Terwijl de bewoners genieten van een hapje en een drankje is Coby samen met andere bewoners al druk in de weer om alles klaar te zetten voor de loterij. Een enkele bewoner koopt nog snel een lot bij het zien van de mooie prijzen. “We zijn de leukste flat en worden ook de gezondste”, vertelt een lachende Coby van Velzen.