Moeizaam seizoen dames Lokomotief

Algemeen
Kirsten Siera, nummer 10 eerste rechts knielend.
Kirsten Siera, nummer 10 eerste rechts knielend. (Foto: Ronald Mooiman)

Een lockdown, geblesseerde en gestopte speelsters. Het zat het eerste damesteam van de Rijswijkse basketbalvereniging Lokomotief niet mee. Dit en meer in de wekelijkse vooruitblik op het sportweekend door Ronald Mooiman.

Toch blijft speelster Kirsten Siera ondanks alles positief. “Het is een gek seizoen. We begonnen het seizoen goed met een mooie selectie. Helaas kregen we weer te maken met een lockdown, waardoor de competitie stil werd gelegd. Alle wedstrijden moeten ingehaald worden, waardoor we een overvol programma hebben en wedstrijden doordeweeks moeten inhalen. We kampen met blessures en meiden die vanwege privéredenen gestopt zijn. Hierdoor hebben we een dunne selectie. Gelukkig zijn er meiden uit de jeugd die aanvullen. Het is niet meer hetzelfde team als een aantal jaar geleden. Van het kampioensteam (uit 2018, red.) zijn er nog vijf meiden die spelen in het huidige team.” Na een doordeweekse zege vorige week donderdag op Binnenland kwam er weer enig optimisme binnen de ploeg. Donderdag vanaf 21.00 uur staat de volgende doordeweekse (thuis)wedstrijd te wachten. Siera: “Almonte is een taaie ploeg die niet gauw opgeeft. Ze werken en verdedigen hard. Als wij ons eigen spel spelen, moeten wij de wedstrijd binnenslepen.”

Heren

Ook de mannen van basketbalvereniging Lokomotief komen in actie. Zaterdag speelt de koploper van de promotiedivisie al om 12.30 uur in Veghel tegen Attacus, de huidige nummer twee van de ranglijst. Met slechts twee verliespunten is Attaccus een geduchte concurrent voor de bovenste plaats.

Paasweekend

Het paasweekeinde zorgt ervoor dat verschillende sporten niet worden gespeeld. Zo ligt de hockeycompetitie voor RHC even stil en hervat korfbalvereniging Refleks pas volgende week hun competitie.

Voetbal

De Rijswijkse voetbalclubs in de Vierde Klasse E komen alle in actie. Om 14.00 uur speelt koploper RVC Celeritas op het Wassenaarse Sportpark Roggewoning tegen subtopper Graaf Willem II VAC. Een uur later komt Vredenburch in actie bij Haagse Hout in Mariahoeve. Semper Altius, dat het zaterdag verrassend goed deed tegen RVC Celeritas in de Rijswijkse derby, speelt eveneens om 15.00 uur op eigen veld tegen de politiemannen van HPSV.

Volleybal

De volleyballers van Inter Rijswijk spelen zaterdag vanaf 16.00 uur in Oostzaan tegen Compaan. Twee weken geleden wonnen de Rijswijkers het thuisduel tegen Compaen nog vrij eenvoudig met 3-1.