Huis van de stad Rijswijk: bouw draagt stokje over aan Trias

Algemeen
Op vrijdag 15 april gaf Trias docent Brantley MacDonald een workshop bucket drummen aan de bouwers.
Op vrijdag 15 april gaf Trias docent Brantley MacDonald een workshop bucket drummen aan de bouwers. (Foto: Stichting Trias)

De bouwers van bbn, KWA en Homij dragen binnenkort het stokje van Huis van de stad Rijswijk over aan de gemeente Rijswijk en aan Trias, Centrum voor de Kunsten. Op vrijdag 15 april gaf Trias docent Brantley MacDonald een workshop bucket drummen aan de bouwers. Trias verhuist op 2 mei als eerste bewoner in het nieuwe pand en op zaterdag 11 juni is er een open dag.

Open dag 11 juni

Binnenkort hebben alle Rijswijkers de kans om een proefles te volgen, in het Huis van de stad Rijswijk. Tijdens de open dag kunnen bezoekers van jong en oud, kijken en meedoen bij verschillende proeflessen muziek, dans, theater, musical, beeldend, fashion en nieuwe media. Naast de gratis lessen is het ook mogelijk om verschillende instrumenten te bespelen zoals de piano, gitaar, harp en meer. Kinderen kunnen zich laten schminken en na afloop ontvangen ze een Trias goodiebag. Na afloop kunnen bezoekers zich direct inschrijven voor een cursus. Meer informatie over de open dagen staat op www.stichting-trias.nl/open-dag.

Huis van de Stad Rijswijk

Na ruim 35 jaar verruilt Trias het gebouw aan de Cor Ruysstraat 2, in voor hun nieuwe onderkomen in het Huis van de stad Rijswijk. Het voormalig stadhuis aan de Generaal Spoorlaan krijgt na 15 jaar leegstand een nieuwe functie, waar verschillende organisaties in Rijswijk samenkomen. Op 23 april 2022 vindt de laatste lesdag van Trias in het oude pand plaats. De verhuizing naar het Huis van de stad Rijswijk vindt plaats op 28 en 29 april. Als de laatste werkzaamheden aan de ruimtes verricht zijn staan de medewerkers van Trias op 9 mei klaar om de cursisten, scholieren en andere gebruikers in hun nieuwe onderkomen te ontvangen. De open dag op 11 juni is hierbij de eerste open dag dat zal plaatsvinden op de nieuwe locatie.