De Tweede Heinenoordtunnel is vanaf woensdag 20 april tot en met donderdag 2 juni afgesloten tussen 7.00 en 17.00.
De Tweede Heinenoordtunnel is vanaf woensdag 20 april tot en met donderdag 2 juni afgesloten tussen 7.00 en 17.00. (Foto: Steven Lek)

Fietsers en bromfietsers Tweede Heinenoordtunnel opgelet

Algemeen

De buis voor landbouwverkeer, brommers en scooters van de Tweede Heinenoordtunnel is van woensdag 20 april tot en met donderdag 2 juni doordeweeks afgesloten tussen 07.00 en 17.00 uur. Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit zodat door deze buis tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel (A29) in 2023 en 2024 bussen van Connexxion kunnen rijden. “Wij hangen daarvoor bijvoorbeeld ventilatoren op en brengen brandblusvoorzieningen aan”, aldus Rijkswaterstaat.

Extra goed opletten

Tijdens de afsluitingen van de tunnelbuis voor het landbouwverkeer, moeten de bromfietsers en scooterrijders gebruikmaken van de buis voor fietsers en voetgangers. Het wordt met de brommers en scooters dus veel drukker in deze buis. Let extra goed op, pas je snelheid aan en geef elkaar voldoende ruimte om te passeren. Zo houden we het veilig.

Hinder voor landbouwverkeer

De buis van de Tweede Heinenoordtunnel voor het landbouwverkeer is in de periode van woensdag 20 april tot en met donderdag 2 juni op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 17.00 uur afgesloten. In de weekenden wordt er niet gewerkt en is de tunnel beschikbaar. Voor het landbouwverkeer is er op doordeweekse dagen, een doorgang mogelijk tussen 12.00 en 13.00 uur. Hiervoor zijn verkeersregelaars aanwezig. Donderdag 2 juni is er geen doorgang mogelijk. Dan worden de aanpassingen getest.

Door de aanpassingen is vanaf 2 mei de doorrijhoogte van de buis voor het landbouwverkeer verlaagd naar 4,2 meter. Deze doorrijhoogte blijft zo tot einde renovatie. Vanaf 2 mei hanger er waarschuwingshoogtebalken en is de bebording aangepast.

Beperken hinder tijdens renovatie Heinenoordtunnel

De renovatie van de Heinenoordtunnel in 2023 en 2024 veroorzaakt hinder voor de omgeving, weggebruikers en bedrijven. Dit is onvermijdelijk. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werkt Rijkswaterstaat in verkeersluwe perioden, dat wil zeggen in weekenden, nachten en vakantieperioden. Daarnaast treft Rijkswaterstaat maatregelen zoals het stimuleren van fietsen, thuiswerken en reizen met het openbaar vervoer.

En om zo veel mogelijk mensen tijdens de afsluitingen van en naar de Hoeksche Waard te kunnen laten reizen, is een van deze maatregelen om tijdelijk met pendelbussen door Tweede Heinenoordtunnel te rijden, door de buis die normaal door het landbouwverkeer wordt gebruikt. Het openbaar vervoer is daarmee een goed alternatief voor de auto. De buis van het landbouwverkeer moet worden aangepast voor de veiligheid van de passagiers van de bussen. De andere buis blijft beschikbaar voor (brom)fietsers en voetgangers zodat ook de (brom)fiets een alternatief is voor de auto.

Afbeelding
December-cadeautip: betaalbare kunstwerken bij Galerie Arti-Shock Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Westlandse voorjaarsbeurs bloemenveiling verplaatst naar Rijswijk Werken 15 uur geleden
Afbeelding
De sloop van de Sterpassage is bijna compleet Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column: ‘Sinterklaas en Pieterbaas-tradities’ Column 19 uur geleden
Afbeelding
Rijswijk kleurt oranje Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Dit bedrag haalde de Rijswijkse Fabienne (10) op voor Stichting Dada Zorg 28 nov, 22:03
Afbeelding
Lokomotief MSE2 levert ongelooflijke prestatie en gaat door naar achtste finales Sport 28 nov, 20:33
Afbeelding
Expositie in Huis van de stad herkenbaar voor jongere van nu Cultuur 28 nov, 17:33
Afbeelding
Documentaire Tamara Hoek ‘Eenzame Rijswijkse senioren’ wint prijs Cultuur 28 nov, 14:45
Afbeelding
Ook Rijswijk doet mee aan bouwen tegen wateroverlast en hittestress Algemeen 28 nov, 14:09
Afbeelding
Heinenoordtunnel (A29): nachtafsluitingen 7 tot en met vrijdag 9 december Algemeen 28 nov, 13:14
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Financieel 28 nov, 11:38
Afbeelding
De winterdip, hoe kom je hier doorheen? Sport 28 nov, 11:34