ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, PG&R roepen op tot openhouden van azc

Algemeen
Afbeelding
(Foto: GroenLinks)

Op dinsdag 19 april is er een spoeddebat in de gemeenteraad over de sluiting van het azc in Rijswijk. Dit vindt vanaf 19:00 uur plaats in het stadhuis en is openbaar toegankelijk. Namens ChristenUnie, PvdA, GroenLinks en PG&R gaan Maaike Harmsen, Gijs van Malsen, Maarten van ’t Eind en Mohamed El Majjaoui er in het debat alles aan doen om het azc open te houden.

Azc Ingezonden

“Rijswijk heeft één van de best functionerende azc’s in Nederland. Sluiting is slecht voor het imago van de stad. Uit de vele oproepen uit de Rijswijkse samenleving blijkt ook dat na 5 jaar het draagvlak voor het openhouden van het azc nog groot is.”

“In het azc zijn er op 15 april nog 349 bewoners aanwezig, waarvan 181 asielzoekers en 168 statushouders. Er is plek voor 500 vluchtelingen. Landelijk is er een zeer groot tekort aan opvangplekken. De druk op de opvang wordt door de oorlog in Oekraïne alleen maar groter.” Onder deze omstandigheden vinden de ChristenUnie, PvdA, GroenLinks en PG&R het onverantwoord het azc in Rijswijk te sluiten. Zij roepen daarom in een gezamenlijke motie op om het contract met het COA voor het beheren van het azc zo snel mogelijk te verlengen.

Toevoeging redactie: zie dit artikel voor meer informatie en argumenten door partijen voor én tegen behoud van het azc.