Deze 3 medewerkers van Duinrell zoeken nieuwe collega’s

Algemeen
Arjan en Eva werken in 'het leukste team waarin ze ooit gewerkt hebben'.
Arjan en Eva werken in 'het leukste team waarin ze ooit gewerkt hebben'. (Foto: Debbie van Eijk)

Lekker opkikkeren van je werkdagen, dat doe je bij Duinrell in Wassenaar. Wie gaat werken bij Duinrell, komt terecht in een warm (Tiki)bad. Eva, Arjan en Gerard vertellen waarom zij helemaal opkikkeren van hun werkdagen.

Eva (20) zit in het tussenjaar van haar studie en zocht een leuke vakantiebaan. “Ik vond dit al een leuk park toen ik klein was. Van alle vakantieparken zijn mijn jeugdherinneringen aan Duinrell het beste. Vooral aan het Tikibad.” 

Het voelt niet altijd als werken

Werken bij Duinrell blijkt al net zo gezellig te zijn. “We hebben het leukste team waarin ik ooit gewerkt heb”, aldus Eva. En zij kan het weten, want ze heeft in meerdere vakantieparken gewerkt. Hoe ze zich voelt na een werkdag? “Vermoeid maar blij. Moe van het harde werken, maar het is ook echt wel wat waard. Het voelt niet altijd als werken.”

Klantcontact

“Een paar dagen geleden kwam een klant taart brengen, om ons te feliciteren met de nieuwe receptie.” En als een klant eens iets minder blij is, staan Eva’s collega’s letterlijk achter haar. Zoals Arjan (22), die ook frontoffice werkt: “Je hebt weleens klanten met uitdagingen; die probeer je zo goed mogelijk op te lossen.” 

Je kan hier jezelf zijn

Bij Duinrell is je opleiding niet het belangrijkst. Veel belangrijker is dat je het leuk vindt om in een attractiepark te werken, zoals Arjan: “Hiervoor werkte ik bij een bedrijf waarbij ik vijf dagen per week thuiswerkte. Daar ben ik niet voor gemaakt”, lacht hij. “Ik ben iemand die onder de mensen moet zijn. Toen zag ik deze vacature, en volgde er een leuk sollicitatiegesprek.” Nu werkt hij er vijf weken: “Het is hard werken, maar in een heel relaxede werksfeer. Je kan hier jezelf zijn. Als je op zoek bent naar een leuke uitdagende (bij)baan waarin je met gasten werkt, en je bent heel open en relaxed, dan ben je van harte welkom.”

Gerard (64) kwam hier werken via een huis-aan-huisblad. Hij bedient de attracties. Daarbij let hij, met zijn werkverleden van veertig jaar bij de Luchtmacht, vooral op veiligheid. Na vijf jaar heeft hij alle attracties goed in de vingers. “Ik vind ze allemaal leuk.” 

Het is heerlijk om veel buiten te werken, vindt Gerard, en: “Het is opvallend hoe weinig je natregent. Afhankelijk van je leeftijd wissel je af en toe van attractie, of sta je in de souvenirwinkel of gamehal.” Het belangrijkste: “Je werkt met leuke mensen.”

Maar ze namen me toch in dienst

Ook Gerard vindt Duinrell een topwerkgever. Hij vertelt: “In 2020 was mijn seizoenscontract nog niet ingegaan, toen het park vanwege corona dichtging. Ze hadden kunnen zeggen: ‘We kunnen je geen werk bieden.’ Maar ze namen me toch in dienst. Ik leerde het park in die tijd heel goed kennen, ook veel collega’s van andere afdelingen.”

Bij Duinrell mag je werken naar behoefte. “De ene collega werkt twee dagen, de ander vier. Dat bepaal je hier helemaal zelf.”

Eva, Arjan en Gerard zoeken nieuwe collega’s. Check vacatures.duinrell.nl.

Gerard kan niet kiezen welke attractie het leukst is om te bedienen.