Sport in Rijswijk komend weekend: ‘Korfballers Refleks zoeken buitenlucht op’

Algemeen
Liz Ekering verwacht dat de punten bij Refleks in Rijswijk blijven.
Liz Ekering verwacht dat de punten bij Refleks in Rijswijk blijven. (Foto: Refleks)

Na een aantal weken rust hervatten de korfballers van Refleks de veldcompetitie. In de competitie staan de Rijswijkse korfballers op een vierde plaats.

Door Ronald Mooiman

Liz Ekering (23) staat enkele weken langs de kant met een knieschijf uit de kom en is momenteel druk bezig met haar revalidatie. “De eerste helft van het seizoen begonnen we met wat verloren wedstrijden, wat niet nodig was. Nieuwe spelers erbij, nieuw team dus veel wennen aan elkaar. Maar we groeiden heel erg als team en zijn op een mooie vierde plek geëindigd voor we de zaal in gingen. Zaterdag tegen Sporting Trigon zal een lastige wedstrijd worden, omdat we tegen een zeer ervaren ploeg spelen die al jaren samen spelen.”

Degradatie is uitgesloten

 Maar omdat wij als selectie zo gegroeid zijn verwacht ik dat de punten bij ons in Rijswijk blijven. Omdat we op een 4e plek zijn geëindigd toen we de zaal in gingen is alles mogelijk. Maar ik durf wel te zeggen dat degradatie uitgesloten is, omdat ik er zeker van ben dat we punten gaan pakken tegen de ploegen onder ons. Om mee te doen voor het kampioenschap zullen we hard moeten werken tegen de ploegen boven ons, maar dat is zeker mogelijk! Ik riep stiekem al vanaf het begin van het seizoen dat we kampioen zouden worden.” Het duel begint om 14.30 uur op het Sportpark Prinses Irene.

Voetbal

De voetballers van Te Werve gaan zaterdag op bezoek bij Vitesse Delft (aanvang: 14.30 uur). Het elftal van trainer Huib van Oostrom Soede heeft tegen de Delftse subtopper de punten hard nodig in een periode dat de Rijswijkers enkele drukke weken hebben om enkele wedstrijden ‘in te halen’. RVC Celeritas heeft zaterdag tegen de Haagse laagvlieger HPSV op eigen veld een ogenschijnlijke makkelijke opgave. Het elftal van trainer Young begint het duel om 14.30 uur. Om dezelfde tijd begint Vredenburch, eveneens op eigen veld, het duel tegen het Delftse DVC. Een moeilijk opgave hebben de voetballers van Semper Altius. Zij kunnen stadgenoot RVC Celeritas een grote dienst bewijzen door het Pijnackerse Oiveo punten afhandig te maken. Dit duel begint om 15.30 uur.

Volleybal

In het volleybal komen zaterdag beide teams van Inter Rijswijk in sporthal De Altis in actie. De vrouwen starten om 16.30 uur tegen het tweede team van Peelpush. De mannen spelen vanaf 19.30 uur tegen Spaarnestad.

Basketbal

De basketballers van Lokomotief die afgelopen zaterdag hun eerste seizoen nederlaag leden, kunnen zaterdag revanche nemen in de streekderby tegen CobraNova. Het duel in Voorburg begint om 17.30 uur. De dames spelen om 17.45 uur in een uitduel bij het tweede team van Batouwe.

Hockey

Tenslotte nemen de hockeyers en hockeysters van RHC het zondag in Delft op tegen HUDITO. De dames beginnen om 12.45 uur, terwijl de heren twee uur later het duel beginnen in de streekderby.