Binnenkort te doen in Rijswijk

Algemeen
In winkelcentrum Oud-Rijswijk vind je de laatste mode.
In winkelcentrum Oud-Rijswijk vind je de laatste mode. (Foto: Pixabay)

Zoek je nog iets leuks om te doen in Rijswijk komende week? Hier wat tips.

RondomRijswijk op zondag 24 april bij de bibliotheek

Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronamaatregelen, is op zondagmiddag 24 april de herstart van de succesvolle lokale live-talkshow RondomRijswijk. Plaats van handeling: de bibliotheek in Rijswijk, aan het Generaal Eisenhowerplein 101. Van 14.30 tot 15.45 uur bent u weer van harte welkom om bijgepraat te worden over (lokale) cultuur, politiek, actualiteit en andere interessante zaken die op dit moment spelen in Rijswijk. De toegang is gratis. Presentator van de middag is Frans Limbertie. Gasten op deze middag zijn onder anderen:

· Producent/onderwater-cameraman Robert Hughan maakt een natuurdocumentaire over Den Haag. Samen met Ronald Dijkhuizen, voorzitter van de stichting “Groene Stad Achter de Duinen” en met Robert Rosier, stem van de documentaire, komt hij hierover vertellen.

· Rijswijker Wilbert van Bijlert is te gast en met hem praten wij over het boek ‘De Geschiedenis van Pasgeld en ‘t Haantje’, dat hij schreef en op donderdag 24 maart jongstleden in informatiecentrum RijswijkBuiten presenteerde.

· De onlangs geïnstalleerde nieuwe gemeenteraadsleden Lara Oude Alink (GroenLinks), Alice Prenger (BvR) en Tinus Kaffa (Wij.Rijswijk) komen langs. Frans is benieuwd naar hun eigen verwachtingen als raadslid.

· Bunkercomplex Park Overvoorde heeft op zondag 1 mei aanstaande weer een openstelling met rondleiding. Locatiemanager van het complex is Riko van der Stap. Met hem praten wij over “Het best bewaarde geheim van Rijswijk.”

· Muziek is er van Trias Talent Agency.

Na afloop is er nog gelegenheid om met een kop koffie, thee of een drankje met elkaar, de gasten en met Frans Limbertie na te praten.

Frans Limbertie Presentator van ‘RondomRijswijk’, Frans Limbertie, groeide op in Rijswijk en werkte bij het ministerie van Defensie in verschillende communicatiefuncties. Daarnaast maakte hij theaterproducties en presenteerde hij veelvuldig diverse evenementen. Tegenwoordig werkt Limbertie als freelancer voor Uitgeverij West Media en schrijft hij daar voor de huis-aan-huisbladen Groot Rijswijk en De Posthoorn.

De Kracht van Rijswijk ‘RondomRijswijk’ wordt ondersteund door ‘De Kracht van Rijswijk’, een samenwerking van Museum Rijswijk, Welzijn Rijswijk, de Bibliotheek aan de Vliet, Trias en de Rijswijkse Schouwburg.


Frans Limbertie presenteert 24 april RondomRijswijk. - Bibliotheek aan de Vliet

Modeshow Oud-Rijswijk 

Op zaterdag 23 april wordt, na twee jaar afwezigheid, weer de jaarlijkse spetterende lente/zomer-modeshow in winkelcentrum Oud-Rijswijk gehouden. De modezaken tonen de nieuwste actuele modetrends 2022. Net als voorgaande jaren worden deze shows op drie verschillende tijden, 12.00 uur, 13.15 uur en 14.15 uur, gehouden in het winkelcentrum en zijn voor iedereen gratis te bezoeken. De modeshow wordt gehouden op het plein voor Museum Rijswijk.

Op de catwalk tonen de ondernemers stijlvolle en elegante dames, heren en kinderkleding door middel van wervelende modeshows. Behalve kleding, krijgt u ook een voorproefje van de nieuwste trends in accessoires, schoenen, horloges en brillen. Begeleid door een DJ, een charmante ladyspeaker, en opgevrolijkt door de danseressen van Balletstudio Marijke de Roo wordt de modeshow wederom een niet te missen evenement.

Winkelcentrum Oud Rijswijk nodigt u van harte uit om op zaterdag 23 april de modeshow te komen bekijken. In winkelcentrum Oud Rijswijk, met ruim 150 winkels, kunt u in een sfeervolle historische omgeving ontspannen winkelen. De laatste informatie over winkelcentrum Oud Rijswijk vindt u op www.winkelcentrumoudrijswijk.nl.

Expositie Carla de Kievid

De overzichtstentoonstelling van Carla de Kievid bij Galerie Arti-Shock is een wandeling door veertig jaar schilderen en tekenen. Haar werk omvat werk op papier, linnen en paneel, waarbij ze gebruik maakt van acrylverf, olieverf en gemengde technieken. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 24 april om 15.00 uur. Belangstellenden voor een uitnodiging voor deze en volgende exposities kunnen zich aanmelden voor de mailinglijst via artishockrijswijk@gmail.com. Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26. Toegang is gratis. Meer info: arti-shock-rijswijk.nl.


40 jaar schilderen door Carla de Kievid. - Arti-Shock

Alzheimer Café

Op dinsdag 26 april is er weer een Alzheimer Café in Rijswijk. Het gratis toegankelijke Alzheimer Café Rijswijk is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen.

Tijdens dit eerste Alzheimer Café van het seizoen wordt er stilgestaan bij het onderwerp ‘omgaan met gedragsverandering’. Op de avond is er een interview met een psycholoog, is er gelegenheid om vragen te stellen en is er muziek.

Het Alzheimer Café Rijswijk bevindt zich in wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk. De zaal is open om 19.00, het programma start om 19.30.

Buiten Leven verlengd

De tentoonstelling Buiten Leven trekt veel bezoekers. Daarom verlengt Museum Rijswijk de tentoonstelling tot en met 12 juni. Bovendien is er aan het indrukwekkende aantal van 42 buitenplaatsen nog één toegevoegd. Recent doemden vermeldingen op van de buitenplaats Endelsant. Meer info en andere exposities: museumrijswijk.nl.

Een eerdere editie van de modeshow in Oud-Rijswijk.
40 jaar schilderen door Carla de Kievid.