Zo scoorde Rijswijk het afgelopen sportweekend

Algemeen
De korfballers van Refleks zijn de hervatting van het veldseizoen met een nederlaag begonnen.
De korfballers van Refleks zijn de hervatting van het veldseizoen met een nederlaag begonnen. (Foto: Ronald Mooiman)

Hoe scoorde Rijswijk het afgelopen weekend? Een terugblik op de hoogtepunten door Ronald Mooiman.

De korfballers van Refleks zijn de hervatting van het veldseizoen met een nederlaag begonnen. Tegen het Leidse Sporting Trigon werd op het eigen veld met 9-16 verloren. Coach Arjan Maltha: ”Aanvallend rondden we heel slecht af en maakten we veel verkeerde keuzes. Verdedigend deden we het best aardig alleen lag het afrondingspercentage van Trigon best hoog.” Refleks blijft op een vierde positie in de Eerste Klasse staan en de opponent een plek hoger.

De voetballers van RVC Celeritas wisten zaterdag hun honderdste treffer van het seizoen te maken. Appie Tajdirti was de speler die de geschiedenisboeken ingaat met dit jubileum. Na negentig minuten was de score tegen de politieagenten van HPSV opgelopen tot 6-0. Nog steeds gaan de Rijswijkers aan kop in de Vierde Klasse E. In dezelfde klasse ging stadgenoot Semper Altius in Pijnacker tegen kampioenskandidaat OLIVEO met 7-0 onderuit. Vredenburch deed het op eigen veld tegen het Delftse DVC aan zienlijk beter: 4-1 winst. In de tweede klasse C leed Te Werve een forse 4-0 nederlaag.

De basketbalheren van Lokomotief leden zaterdagavond hun tweede opeenvolgende nederlaag. Het team van coach Pieter Mourik verloor in Voorburg het uitduel met CobraNova nipt: 73-71. Bij de basketbalsters viel het kwartje op het laatste moment wel de goede kant op. Tegen het tweede team van De Batouwe werd met 57-58 gewonnen. De Rijswijkse vrouwen staan op een derde plaats in de rangschikking.

De volleyballers van Inter Rijswijk wonnen zaterdag in sporthal De Altis overtuigend met 3-0 van het onderaan staande Spaarnestad. De Rijswijkse volleybalsters moesten voorafgaand aan het duel van de mannen, tegen het tweede team van Peelpush, de koploper in de poule. Het team van coach Willy Steenbakkers verloor met 1-3.

De hockeysters van de Rijswijksche HC gingen in Delft met 2-0 onderuit tegen koploper HUDITO. Tegen dezelfde club moesten ook de mannen van RHC spelen. Tijdens de warming-up van beide teams kwam men erachter dat de hockeybond vergeten was om een scheidsrechter aan te stellen voor de regioderby. Het thuisspelende HUDITO bood nog aan om met een clubscheidsrechter het duel te spelen, maar daar pasten de Rijswijkers voor.

De softballers van Red Lions verloren vrijdag al met 12-2 bij het Amstelveense DVH. De dames van Red Lions waren in een dubbel duel tegen Hoofddorp Pioniers succesvoller. Zaterdag werd het eerste duel werd nog met 9-8 verloren. Een dag later wonnen de Rijswijksen met 16-4.