Dodenherdenking op 4 mei in Rijswijk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Op 4 mei is de jaarlijkse Dodenherdenking met 2 minuten stilte om 8 uur ‘s avonds. Ook in Rijswijk kun je de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en alle oorlogen waar Nederland bij betrokken was sindsdien, herdenken. Het programma ziet er als volgt uit.

Programma 4 mei 2022

- 19.00 uur: Herdenkingsbijeenkomst van de gemeente in de Oude Kerk (Herenstraat 62B). Ad Hoogenboom vertelt het verhaal van zijn vader. Daarnaast dragen kinderrechtenambassadeurs gedichten voor. De muziek wordt verzorgd door het Tollens Ensemble en het Concertkoor Rijswijk.                            

- 19.45 uur: Vertrek stille tocht van de Oude Kerk naar het “Monument voor de Gevallenen” (Park Hofrust, Laan Hofrust).

- 19.55 uur: Aankomst van de stoet bij het monument, welkomstwoord door de ceremoniemeester. Scouts van Scouting Dorus Rijkers staan bij de vlag.

- 19.58 uur: Taptoe-signaal door de trompettist van Forum Hadriani.

- 20.00 uur: Twee minuten stilte.

- 20.02 uur: Hoornsignaal gevolgd door het Wilhelmus (1e couplet). Kranslegging door wnd. burgemeester Bas Verkerk. Toespraak van de burgemeester. Vervolg kranslegging met aansluitend defilé van de aanwezigen.

Iedereen is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de herdenking. De programmaonderdelen kunnen ook los van elkaar worden bijgewoond. Na afloop staat er voor belangstellenden een kopje koffie of thee klaar in het Oude Raadhuis (aan de Laan van Hofrust 4).