Al 62 huurders in de Ministerbuurt kiezen voor zonnepanelen

Algemeen
"Zonne-energie is goed voor het milieu en voor de portemonnee van onze huurders", aldus Toon Buddingh'.
"Zonne-energie is goed voor het milieu en voor de portemonnee van onze huurders", aldus Toon Buddingh'. (Foto: Rijswijk Wonen)

Woningcorporatie Rijswijk Wonen maakt flink vaart met de verduurzaming van haar woningen en startte een proefproject met zonnepanelen voor bewoners in de Ministerbuurt. 

Vorig jaar zijn de daken en gevels van de woningen al geïsoleerd en is er HR++ dubbel glas geplaatst. Daardoor hebben de bewoners weer een comfortabele, gezonde en energiezuinige woning. Met nieuwe kozijnen, dakpannen, gerepareerd voegwerk en een grondige verfbeurt hebben de woningen nu weer een frisse uitstraling.

Huurders besparen geld op hun energierekening

Rijswijk Wonen werkt toekomstgericht aan goed en betaalbaar wonen. Daarom is het proefproject met zonnepanelen voor de 78 woningen een logisch vervolg op het verduurzamingsplan. Zo zorgen we ervoor dat de woningen nóg energiezuiniger worden zodat bewoners geld besparen op hun energierekening. En de uitstoot van CO2 wordt verminderd, dat is beter voor het milieu.

“Alle energie op aarde krijgen we van de zon, iedere dag weer. Het is mooi om zonne-energie zo snel mogelijk in de woningen van onze bewoners te brengen. Dat is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee van onze huurders”, aldus Toon Buddingh’, Kwartiermaker Duurzaamheid.

De eerste bewoners genieten al van hun eigen opgewekte zonne-energie

Inmiddels zijn de eerste zonnepanelen aangesloten door Ecorus, marktleider in zonne-energie bij woningcorporaties. Via de Eleena Zonmeter of hun persoonlijke pagina kunnen bewoners gemakkelijk zien wat de zonnepanelen dagelijks opbrengen. Ecorus houdt opvallende veranderingen in de opbrengst van de zonnepanelen in de gaten en komt in actie wanneer het nodig is.

Duurzaam vooruit

In het licht van het Klimaatakkoord ligt er binnen de bestaande woningvoorraad een enorme uitdaging om de woningen energiezuinig te maken op weg naar CO2-neutraliteit in 2050. We zijn keihard aan het werk om de stap naar energiezuinigheid te zetten. Dit proefproject is hier een onderdeel van. Wanneer het project een succes is, bieden we bij meer huurders zonnepanelen aan.