Kort nieuws uit Rijswijk

Algemeen
Veel schade bij uitslaande brand.
Veel schade bij uitslaande brand. (Foto: Daan van den Ende)

Wat was er afgelopen week allemaal voor nieuws in Rijswijk? Een kort overzicht.

Verbetering Steenlaan

De gemeente heeft een voorstel gepresenteerd aan bewoners van de Steenlaan voor diverse verbeteringen in de straat, zoals een knik middels een middenberm. Deze heeft als doel de snelheid van het autoverkeer in de Steenlaan te verlagen. Andere wijzigingen: twee oversteekplekken, een extra verkeersdrempel, geasfalteerde en bredere fietspaden en langsparkeren in plaats van schuin parkeren.

Bogaard Stadscentrum

Het woningaanbod in Bogaard Stadscentrum staat online op bogaardstadscentrum.nl/wonen.

Auto op z’n kant

Op woensdag 20 april is een auto op z’n kant terecht gekomen bij een ongeval op de Volmerlaan. Het ongeval gebeurde om rond kwart voor vijf ter hoogte van Bally’s Bar, Grill & Bowling. Bij het ongeval raakten twee andere auto’s beschadigd. Twee personen werden door het toegesnelde ambulancepersoneel onderzocht.

Woningbrand

Bij een uitslaande woningbrand op maandag 25 april aan de Pater Van Lithstraat zijn vijf gewonden gevallen. De brand was ontstaan in de slaapkamer van de woning. De brandweer zette beide autospuiten in. Twee voorbijgangers zagen vanaf straat rook uit de woning komen, zijn het portiek in gerend en hebben de bewoners middels bonken op de voordeur gewaarschuwd voor de brand in hun woning. Door de vele rook hebben de vier bewoners, waaronder twee kinderen, kruipend hun huis verlaten. Minimaal één omwonende is door de brandweer met behulp van een vluchtmasker uit het portiek gered. De vijf bewoners zijn voor verdere behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De getroffen woning is grotendeels verwoest.

Nieuwe asielzoekers

Het COA heeft het Rijswijkse college vorige week verteld dat er tijdelijk 75 asielzoekers uit Ter Apel verhuisd worden naar lege plekken in het Rijswijkse asielzoekerscentrum. Het college is hier niet blij mee en overweegt juridische stappen tegen het COA te ondernemen omdat het azc volgens de afspraak eind mei leeg zou moeten zijn.

Rijswijkse drugsbaron

Een 45-jarige man uit Rijswijk heeft begin deze week een zesjarige celstraf tegen zich geëist gekregen door het Openbaar Ministerie (OM). Volgens het OM was de Rijswijker tussen oktober 2019 en oktober 2021 betrokken bij de invoer en het verhandelen van zo’n tweeduizend kilo cocaïne.

Rijswijker in America’s Got Talent

Rijswijkse artiest William Janz is binnenkort te zien in America’s Got Talent. Eerder haalde de leraar van mboRijnland de halve finales van Spain’s Got Talent.

Plaspoelpolder

De verouderde stallingsgarage aan de Handelskade wordt getransformeerd naar een moderne parkeergarage: een ‘mobiliteitshub’, met ruimte voor deelauto’s, -scooters en -fietsen, en eigen auto’s van toekomstige bewoners in het Havenkwartier.

Een auto raakte vorige week op zijn kant bij een ongeval.