4 leuke activiteiten in Rijswijk om binnenkort te doen

Algemeen
Samen zwerfafval opruimen op het strand.
Samen zwerfafval opruimen op het strand. (Foto: Natuurlijk Delfland)

Rijswijk de Baas is terug van weggeweest. Hét zaalvoetbaltoernooi van Rijswijk vindt plaats op 6 mei. Er is een dikke prijzenpot t.w.v. €1000. Zoals altijd spelen ze bij Rijswijk de Baas in twee categorieën: jongeren van 12 tot 17 jaar van 13.30 tot 17.00 uur en jongeren van 18 jaar en ouder van 18.00 tot 21.30 uur. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via www.rijswijkdebaas.nl.

Zoek je iets leuks om binnenkort te doen in Rijswijk? Had je al aan deze 4 activiteiten gedacht?


Rijswijk de Baas

Puzzeltocht Rijswijk Doet

Tussen 1 en 8 mei kunnen Rijswijkers meedoen aan de Rijswijk Doet puzzeltocht langs organisaties door de stad. De route voert langs zo’n 20 organisaties, die daarmee hun gezicht laten zien. Ook hangen ze hun vrijwilligersvacatures in de etalage. Bij iedere organisatie hangt een letter in het raam of aan het hek. Door mee te doen, puzzelt de deelnemer een zinnetje bij elkaar. Hiermee kunnen ze leuke prijzen winnen. Ook is er een social media prijs, voor de mooiste ‘post’ op Instagram of Facebook. De route is te vinden op rijswijkdoet.nl en ligt ook bij verschillende locaties, zoals het gemeentehuis, Stervoorde en de Bibliotheek aan de Vliet. “Het is ons doel om zoveel mogelijk Rijswijkers in contact te brengen met vrijwilligerswerk”, aldus coördinator Savannah Clemencia. Rijswijkers die interesse hebben in vrijwilligerswerk kunnen contact opnemen met de coördinatoren van Rijswijk Doet, via info@rijswijkdoet.nl. Er wordt dan een kennismakingsgesprek ingepland, waarbij de wensen en mogelijkheden besproken worden. Ook voor vrijwilligers met een hulpvraag (zoals ziekte, taalachterstand of GGZ-problematiek) zijn er mogelijkheden.

Zwerfafvalbrigade Groene strand

Natuurlijk Delfland organiseert op maandag 2 mei van 13.00 tot 15.00 uur de Zwerfafvalbrigade Groene strand Zandmotor. Belangstellenden worden uitgenodigd om mee te helpen het Groene strand Zandmotor schoon en vrij van (zwerf)afval te houden. Aanmelden via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. Het project Het Groene Strand richt zich op het versterken van de natuur en de natuurbeleving op de Nederlandse stranden. Bij de Zandmotor is Natuurlijk Delfland gevraagd om het project te leiden. Het initiatief komt van de Provinciale Landschappen, Stichting Duinbehoud, IVN, Vogelbescherming Nederland, Stichting Anemoon en de Nationale Postcodeloterij.

Kinderboekenoutlet

Op 11 en 12 mei organiseert uitgeverij De Vier Windstreken een kinderboekenoutlet. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn de deuren geopend en is iedereen welkom om te komen snuffelen tussen de mooie prentenboeken, kleurrijke AVI-boeken en avontuurlijke jeugdboeken. Het gaat hierbij om lichtbeschadigde boeken en restvoorraden. Ook zijn er posters, kaarten en kalenders te vinden. In hetzelfde pand is ook een sample sale van Meander, een groothandel in woondecoratie. Kortom, er is voor iedereen iets leuks te vinden! Locatie: Ampèrelaan 3, Rijswijk. Pinnen is mogelijk. Meer info: www.vierwindstreken.com.