De extra bushalte, die ter hoogte van de Laan van Sion zou moeten komen, lost volgens de initiatiefnemers een groot aantal problemen op.
De extra bushalte, die ter hoogte van de Laan van Sion zou moeten komen, lost volgens de initiatiefnemers een groot aantal problemen op. (Foto: MH)

Handtekeningenactie voor extra bushalte Rijswijk-Buiten

Algemeen

Bewoners uit Rijswijk-Buiten zijn een online handtekeningenactie gestart voor een extra bushalte in de wijk. Met deze actie willen ze aandacht vragen om een tweede bushalte te realiseren op de bestaande lijn 61 die door de wijk heen gaat. Op dit moment is er in de wijk maar één bushalte aanwezig. Deze halte is voor veel bewoners te ver weg om het openbaar vervoer voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer te gebruiken. 

Ondertekenaar Viorica Puica woont in de wijk en gaat op haar vrije dagen graag met haar 3-jarige zoon op pad. “Omdat we niet over 2 auto’s beschikken, moeten we dan vaak het openbaar nemen. Helaas heeft het openbaar vervoer zich niet in hetzelfde tempo ontwikkeld als de bouw van nieuwe huizen”, legt Puica uit. “Ik hoop dat er snel middelen gevonden worden om het openbaar vervoer in Rijswijk-Buiten te verbeteren.”

Door samen op te trekken hopen de buurtbewoners dat de gemeente Rijswijk, de vervoerder EBS en de metropoolregio MRDH inzien dat een brede groep bewoners dezelfde behoefte heeft. “Tijdens de campagne voor de laatste gemeenteraadverkiezingen kreeg ik veel signalen van bewoners dat het openbaar vervoer in de wijk slecht geregeld is”, zegt één van de initiatiefnemers Maurits Huisman. Tijdens de verkiezingen was Huisman kandidaat raadslid voor de VVD Rijswijk. “Ik heb toen ik niet werd verkozen beloofd om me te blijven inzetten voor Rijswijk. Beter openbaar vervoer in deze wijk was een speerpunt in mijn buurtcampagne en daar blijf ik dus voor strijden.”

In de petitie vragen de bewoners ook aandacht voor bewoners uit bijvoorbeeld de muziekbuurt en Steenvoorde. Het Wilhelminapark, waar door de gemeente flink in wordt geïnvesteerd, wordt met een extra bushalte ook voor bewoners uit die wijken veel aantrekkelijker als plek om te recreëren. 

De extra bushalte, die ter hoogte van de Laan van Sion zou moeten komen, lost volgens de initiatiefnemers een groot aantal problemen op. “Eigenlijk negeren we een grote potentiële markt en laten een enorme kans liggen om de transitie van auto naar openbaar vervoer in de duurzaamste wijk van Nederland te stimuleren”, zegt Huisman. “Het is niet aantrekkelijk genoeg om het openbaar vervoer te gebruiken. Als we dat wel weten te realiseren, dan lossen we hopelijk ook een deel van het parkeerprobleem in sommige delen van de wijk op.” 

De petitie kan ondertekend worden via: https://extrahaltebus61.petities.nl/ .

Afbeelding
Agent raakt gewond in Haagse Schilderswijk na overwinning Marokko UPDATE 19 uur geleden
Afbeelding
Hulp voor 1.000 Rijswijkers om snel energie te besparen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Ontsnapte tbs’er bekend van koffermoord de Vliet Politie 22 uur geleden
Afbeelding
Rijswijks-Belang liep een dagje mee met de politie Politie 1 dec, 13:59
Afbeelding
Quinn en Huub uit Zuid-Holland provinciewinnaars Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing Sport 1 dec, 13:36
Afbeelding
Welke vrijwilligers in Rijswijk verdienen een prijs? Stem vanaf vandaag! Cultuur 1 dec, 11:58
Afbeelding
Datum Pasar Malam 2023 in Broodfabriek bekend Cultuur 1 dec, 10:51
Afbeelding
Te Werve wint van Haagse Hout en gaat door in Halve Maan Cup Sport 1 dec, 09:18
Afbeelding
In Rijswijk kunnen inwoners al acht maanden digitaal meedoen Cultuur 1 dec, 08:53
Afbeelding
De Hoornbrug, eeuwenlang bron van irritatie Historie 1 dec, 06:30
Afbeelding
Youp speelt voor het laatst in de Rijswijkse Schouwburg Cultuur 30 nov, 22:10
Afbeelding
Informatiecentrum Bogaard vanaf nu geopend Algemeen 30 nov, 20:55
Afbeelding
Wij. Rijswijk zorgt voor waardering álle vrijwilligers Verenigingen 30 nov, 17:22