Vooruitblik op het sportweekend

Algemeen
Laurens Yperlaan in actie.
Laurens Yperlaan in actie. (Foto: Ronald Mooiman)

Komende zaterdag kunnen de basketballers van Lokomotief revanche nemen op het eerste verlies van de competitie in de promotiedivisie dat zij leden in het uitduel bij Attacus in Veghel. De Rijswijkers proberen zich te plaatsen voor de Final Four, waarin de beste vier teams uitmaken wie de kampioen wordt in de op een na hoogste basketbalklasse van Nederland. 

Laurens Yperlaan is de enige Rijswijker in de selectie en weet waar het de vorige keer in het uitduel tegen Attacus mis ging. “Wordt voor ons vooral belangrijk om meer uit de pick and rolls (block op verdedigers) te halen en driepunters bij hen iets beter te verdedigen. Verder moet ook de intensiteit omhoog aan onze kant. Zij zaten boven op ons op dat gebied en dat is eigenlijk het belangrijkste.” De wedstrijd in de reguliere competitie is niet beslissend, maar wel belangrijk voor het moreel. “We zitten in een wat lastigere periode dus winst zou heel goed zijn voor het gevoel.” 

Het duel tussen de twee beste teams van de competitie begint om 19.00 uur in sporthal De Altis. Dezelfde tijd komen ook de basketbalsters van Lokomotief in actie. Zij spelen een uitduel tegen BS Leiden.

Voetbal

Na de derby tussen Semper Altius en Vredenburch afgelopen zaterdag volgt er op het Sportpark Prinses precies een week later de volgende strijd tussen twee Rijswijkse clubs in de Vierde Klasse E. Koploper RVC Celeritas, samen met het Pijnackerse OLIVEO in een felle titelstrijd verwikkeld, ontvangt dan Vredenburch om 14.30 uur. Even laat begint tweedeklasser Te Werve in een belangrijk duel tegen mededegradatiekandidaat SVC’08. Een half uur later start het duel op sportpark Hoekpolder russen Semper Altius en het Haagse RAS.
Zaterdag spelen ook de Red Lions vrouwen weer. In Vleuten spelen de Rijswijks en traditiegetrouw twee duels. Om 14.00 uur en 16.10 uur is het plaatselijke UVV, koploper in de eerste klasse, de tegenstander.

Hockey

Zondag komen de hockeyers van RHC weer in actie. Om 12.45 uur spelen de dames bij IJsseloever. Om 144.45 uur is Ommoord de (thuisspelende) opponent voor de Rijswijkse hockeyers.