Antiek- en curiosamarkt terug in Oud-Rijswijk

Algemeen
Voor verzamelaars van antiek is de woensdagse antiek- en curiosamarkt de ideale manier om wat te verkopen.
Voor verzamelaars van antiek is de woensdagse antiek- en curiosamarkt de ideale manier om wat te verkopen. (Foto: Robert Heijdemann)

Na twee jaar afwezigheid door Corona is de antiek- en curiosamarkt weer terug in Rijswijk: op elke woensdag tot eind september bij de Oude Kerk in de Herenstraat. 

“We zijn blij dat de markt weer doorgaat”, zegt Truus. Zij staat hier al zes jaar met mooie sieraden. “Noem het maar een uit de hand gelopen hobby”, vult vriendin Jannie lachend aan.

Ideale omstandigheden

De zon scheen afgelopen woensdag volop en de temperatuur naderde de 20 graden. Het begin van de lente. De juiste omstandigheden voor een gezellige markt. Veel passanten zijn aangenaam verrast. “Ik wist niet dat de antiek- en curiosamarkt er weer is”, vertelt Sanne, terwijl dochter Nova op een broodje van de lokale bakker knabbelt.


 RH

Mooi antiek

De gepensioneerde Cees heeft een kraam vol met mooi antiek. Van schilderijen, stoelen en kleine kastjes tot vazen en zilveren theelepeltjes. Maar ook borden en bestek die generaties zijn gebruikt. “Ik verzamel heel veel en dit is een leuke manier om weer wat te verkopen”. 


 RH

Vakantiegevoel

De prijzen liggen in verhouding met de ‘grote’ markten laag. Leuk om rond te snuffelen en wat moois mee naar huis te nemen. Het lijkt deze woensdag voor bij de oude waterpomp net even een pleintje in een stadje op het Franse platteland. Even weer dat vakantiegevoel…