Tientallen lieve moeders werden op de ochtend van Moederdag in het zonnetje gezet met een goed verzorgd ontbijt, verzorgd door winkeliers in Bogaard Stadscentrum.
Tientallen lieve moeders werden op de ochtend van Moederdag in het zonnetje gezet met een goed verzorgd ontbijt, verzorgd door winkeliers in Bogaard Stadscentrum. (Foto: RH)

Bogaard Stadscentrum zet moeders in het zonnetje

Algemeen

Moederdag staat al generaties lang in het teken van het verwennen van moeders. Het winkelcentrum in Bogaard Stadscentrum zette zondagmorgen 8 mei een lange tafel in de Prinsenpassage. “Om samen met moeder van een lekker ontbijt te komen genieten,” vertelt Patricia van het winkelcentrum. “Daarvoor moest de familie wel een foto van hun moeder opsturen met de reden waarom ze dit ontbijt verdient.”

Door Robert Heijdemann

Voor de klok van tien is het al druk, niemand wil te laat komen. De tafels zijn mooi gedekt en er staat al heel veel lekkers klaar. Op de tafel staan alle foto’s. Zo vinden de gasten hun eigen plekje aan de tafel. Kai van vier jaar is met zijn moeder Merije gekomen. “Mijn juf op school is Ellen”, vertelt hij, terwijl hij zijn pluche leeuwtjes laat zien. En papa? “Die is thuis met de tweeling van een half jaar.”

Het hele jaar staat mama elke dag voor mij klaar

Moeder Dewkie en dochter Avani laten zich het ontbijt goed smaken. Waarom ze hier zijn? “Ik zit nog op school en het hele jaar staat mama elke dag voor mij klaar. Dit is voor mij de manier om haar hiervoor te bedanken,” zegt Avani. Halverwege het ontbijt wordt er ook nog een verloting gehouden, voor mooie cadeaus. De bediening loopt inmiddels druk rond met koffie en een mand met extra broodjes.


Meerdere generaties moeders werden verwend met een mooi gedekte tafel. - Robert Heijdemann

Jarige papa

Inmiddels is ook entertainer Déon zijn eerste liedjes gestart. “De glimlach van een kind”, klinkt het door de passage. Kleine Sanne van vijf heeft oma Elly en moeder Cindy meegenomen. “Papa Sebastiaan is vandaag jarig, die gaan we straks verwennen”, lacht Cindy. De verse koffie wordt rondgebracht en de stemming stijgt, zeker als de lentezon zich door het glazen dak laat zien.

Mijn moeder moet worden geopereerd

Jacqueline is met haar moeder Joyce gekomen. “Mijn moeder moet worden geopereerd, dit is een mooi momentje voor ons samen”, vertelt ze. Haar zoontje is bij opa. “Die gaan samen wat leuks doen”, vult oma Jacqueline aan. Patrick heeft zijn moeder Ria meegenomen. “Een idee van mijn vrouw”, vertelt hij. Ria: “We zien elkaar vaak, de kleinkinderen komen hier in het weekend logeren. Maar dit is toch wel apart.” Aan het eind van het geslaagde Moederdagontbijt krijgt iedereen ook nog een volle tas met verrassingen van de winkeliers mee naar huis.

Afbeelding
Nicole van Houwelingen neemt afscheid van Inter Rijswijk Sport 1 jul, 21:58
Afbeelding
Vacature voor burgemeester Rijswijk gesloten: 11 kandidaten hebben belangstelling Politiek 1 jul, 21:20
Afbeelding
Tweede Hely Hub met duurzame deelmobiliteit in Parkrijk geopend Algemeen 1 jul, 20:00
Afbeelding
Huizenmarkt begint af te koelen: gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in drie jaar Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
Grote opkomst bij afscheid wethouders Johanna Besteman en Jeffrey Keus Algemeen 1 jul, 11:55
Afbeelding
Ouderen in Rijswijk fietsen komende weken virtuele Tour Algemeen 1 jul, 11:16
Afbeelding
Het gaat goed met de padden in ons gebied, behalve in Monster en Hoek van Holland Algemeen 1 jul, 09:37
Afbeelding
Eerste elektrische vuilniswagen van Avalex in gebruik genomen Algemeen 30 jun, 22:28
Afbeelding
Publieksactie tijdens Varend Corso levert 46.500 aan donaties op Algemeen 30 jun, 22:12
Afbeelding
Informatieavond over prostaatkanker Algemeen 30 jun, 17:05
Afbeelding
Zwangerschap geen roze wolk door stress? Vanaf vrijdag 1 juli helpt JGZ aanstaande ouders Zorg 30 jun, 15:30
Afbeelding
Rijswijk is eerder sterk gegroeid Historie 30 jun, 11:30
Afbeelding
Spreekuur in een container: huisartsentekort dreigt ook in Rijswijk Algemeen 30 jun, 10:59