Tientallen lieve moeders werden op de ochtend van Moederdag in het zonnetje gezet met een goed verzorgd ontbijt, verzorgd door winkeliers in Bogaard Stadscentrum.
Tientallen lieve moeders werden op de ochtend van Moederdag in het zonnetje gezet met een goed verzorgd ontbijt, verzorgd door winkeliers in Bogaard Stadscentrum. (Foto: RH)

Bogaard Stadscentrum zet moeders in het zonnetje

8 mei, 14:00 Algemeen

Moederdag staat al generaties lang in het teken van het verwennen van moeders. Het winkelcentrum in Bogaard Stadscentrum zette zondagmorgen 8 mei een lange tafel in de Prinsenpassage. “Om samen met moeder van een lekker ontbijt te komen genieten,” vertelt Patricia van het winkelcentrum. “Daarvoor moest de familie wel een foto van hun moeder opsturen met de reden waarom ze dit ontbijt verdient.”

Door Robert Heijdemann

Voor de klok van tien is het al druk, niemand wil te laat komen. De tafels zijn mooi gedekt en er staat al heel veel lekkers klaar. Op de tafel staan alle foto’s. Zo vinden de gasten hun eigen plekje aan de tafel. Kai van vier jaar is met zijn moeder Merije gekomen. “Mijn juf op school is Ellen”, vertelt hij, terwijl hij zijn pluche leeuwtjes laat zien. En papa? “Die is thuis met de tweeling van een half jaar.”

Het hele jaar staat mama elke dag voor mij klaar

Moeder Dewkie en dochter Avani laten zich het ontbijt goed smaken. Waarom ze hier zijn? “Ik zit nog op school en het hele jaar staat mama elke dag voor mij klaar. Dit is voor mij de manier om haar hiervoor te bedanken,” zegt Avani. Halverwege het ontbijt wordt er ook nog een verloting gehouden, voor mooie cadeaus. De bediening loopt inmiddels druk rond met koffie en een mand met extra broodjes.


Meerdere generaties moeders werden verwend met een mooi gedekte tafel. - Robert Heijdemann

Jarige papa

Inmiddels is ook entertainer Déon zijn eerste liedjes gestart. “De glimlach van een kind”, klinkt het door de passage. Kleine Sanne van vijf heeft oma Elly en moeder Cindy meegenomen. “Papa Sebastiaan is vandaag jarig, die gaan we straks verwennen”, lacht Cindy. De verse koffie wordt rondgebracht en de stemming stijgt, zeker als de lentezon zich door het glazen dak laat zien.

Mijn moeder moet worden geopereerd

Jacqueline is met haar moeder Joyce gekomen. “Mijn moeder moet worden geopereerd, dit is een mooi momentje voor ons samen”, vertelt ze. Haar zoontje is bij opa. “Die gaan samen wat leuks doen”, vult oma Jacqueline aan. Patrick heeft zijn moeder Ria meegenomen. “Een idee van mijn vrouw”, vertelt hij. Ria: “We zien elkaar vaak, de kleinkinderen komen hier in het weekend logeren. Maar dit is toch wel apart.” Aan het eind van het geslaagde Moederdagontbijt krijgt iedereen ook nog een volle tas met verrassingen van de winkeliers mee naar huis.

Afbeelding
De lessen van burgemeester Archibald Th. Bogaardt uit het Rijswijk van toen Historie 19 mei, 16:30
Afbeelding
AWP: “In vier jaar tijd heeft Delfland geen rivierkreeft gevangen” Algemeen 19 mei, 13:30
Afbeelding
Storende fout in papieren Groot Rijswijk van 19 mei Algemeen 19 mei, 12:29
Afbeelding
Aantal WW-uitkeringen ongekend laag in Haaglanden, grote tekorten in ICT Algemeen 19 mei, 11:08
Afbeelding
Eerste pop-up braderie in Steenvoorde Noord Algemeen 19 mei, 10:39
Afbeelding
Kort overzicht nieuws uit Rijswijk Algemeen 19 mei, 07:30
Afbeelding
Staking HTM 2 juni ook in Rijswijk Algemeen 18 mei, 21:18
Afbeelding
Formatiegesprekken nieuwe coalitie gaan laatste fase in Algemeen 18 mei, 20:00
Afbeelding
Proef rond Ypenburg voor minder files op A4 richting Rotterdam Algemeen 18 mei, 18:04
Afbeelding
Pluk de dag bij Pompidou met heerlijk verse bloemen Bedrijf in Beeld 18 mei, 17:44
Afbeelding
Vrolijke opening Sollicitatiezaak op 12 mei Algemeen 18 mei, 10:50
Afbeelding
Geschokte reacties op prikincident met 3-jarige peuter in Julianapark Algemeen 18 mei, 10:31
Afbeelding
Wateringse braderie op zaterdag 4 juni Uit 18 mei, 09:18
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.