Tussenstand NK: Rijswijk wipt minder dan andere middelgrote steden in regio

Algemeen
Verruil je tegels voor groen en wip Rijswijk zo naar een hogere plek in het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen.
Verruil je tegels voor groen en wip Rijswijk zo naar een hogere plek in het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen. (Foto: Pixabay)

Afgelopen zaterdag 7 mei was de tweede Rijswijkse ronde voor het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen. Hoe staan de Rijswijkers er inmiddels voor? De tussenstand op www.nk-tegelwippen.nl laat zien dat de stad is gezakt van de 8e plaats naar de 14e. 

In Rijswijk zijn er nu 15,95 tegels gewipt per 1000 inwoners. Regiogenoten Vlaardingen en Schiedam staan hoger, met respectievelijk 61,52 en 34,52 tegels. Gelukkig zijn er nog vier rondes te gaan, tot en met 31 oktober. 

Tegeltaxi

Op initiatief van Steenbreek Rijswijk wordt er in totaal 6 keer een ‘Tegeltaxi’ ingezet; een inleverservice voor bestrating en zand. De eerste ‘Tegeltaxi’ stond 16 april op het parkeerplein bij Wijkcentrum Stervoorde, de tweede bij het Medisch Centrum aan de Vredenburchweg. De volgende locaties worden via social media en de krant bekendgemaakt.

Gratis inleveren

Iedereen die zijn tuintegels of stenen vervangt door groen, kan dan relatief dicht bij huis gratis de tegels en zand inleveren. Normaal kost dat €3 cent per kilo bestrating en €2,50 per zak zand bij het afval- of grondbedrijf.

Natuurrijke tuin

Welke gemeente en haar inwoners wippen de meeste tegels die plaats maken voor groen? Iedereen kan meedoen: inwoners, scholen en bedrijven. De gemeente die de meeste tegels wipt ontvangt de Gouden Tegel. Bewoners die hun (gevel)tuin veranderen in een natuurrijke plek, maken kans op de Publiekswipper award en mooie prijspakketten. Dus Rijswijkers, start met tegelwippen!