Plan ontsluiting De Binckhorst in juni bekend

Algemeen
Veel bewoners maakten gebruik van de mogelijkheid zich te laten bijpraten.
Veel bewoners maakten gebruik van de mogelijkheid zich te laten bijpraten. (Foto: RH)

Na jaren van verval ondergaat De Binckhorst nu een ware metamorfose. Tot 2025 komen er 10.000 nieuwe woningen en duizenden nieuwe banen bij. Om te zorgen voor een goede bereikbaarheid worden plannen gemaakt voor beter openbaar vervoer en uitbreiding van fiets- en looproutes. Zo zal volgens de verkenningen tramlijn 1 over de Geestbrugweg gaan rijden.

Dinsdagavond 10 mei werd in het bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie aan de Geestbrugkade een inloopavond georganiseerd. Veel bewoners uit de wijken Leeuwendaal en Cromvliet lieten zich bijpraten over de onderzoeken en de studies. Projectteamleden waren aanwezig om vragen te beantwoorden.

Vijf varianten

Wat Rijswijk betreft zijn er vijf varianten onderzocht. In vier is de Geestbrugweg opgenomen, en de vijfde noemt de Jupiterkade en de Broekslootkade. Deze laatste variant zal aansluiten op een nieuw te graven tunnel onder de Trekvliet voor voetgangers en fietsers. Volgens de plannen gaat tramlijn 1 via de Geestbrugweg door de Binckhorst rijden en komt dan bij het Rijswijkseplein weer op het huidige traject.

Juni plan openbaar

Het plan wordt over een maand, in juni, openbaar. Dan wordt het concept voorontwerp definitief gemaakt en voor vaststelling naar de gemeenteraden gestuurd. Naar verwachting zal het in Rijswijk na de zomer op de agenda van de gemeenteraad komen.