Strandwalfestival in Rijswijk, 2019.
Strandwalfestival in Rijswijk, 2019. (Foto: Lauren Marijnissen)

Naar deze 5 gratis muziekfestivals in de regio van Rijswijk kijken wij uit

Algemeen

De programmering van Westerpop werd vorige week bekend. Ook het programma van Parkpop is compleet. Na twee coronajaren beloven er dit jaar weer volop gezellige, gratis toegankelijke muziekfestivals te zijn in de regio. Wij kijken alvast uit naar deze vijf.

Zaterdag 11 juni: Schippop

De 21ste editie van Schippop aan de Tiendweg 2 in Schipluiden is dit jaar een feit! De bands Elephant, Prins S. en de Geit, Meskerem Mess, Traumhaus, Pom, Babette Zwinkels, Gumbo Kings en Juicy staan te trappelen om voor je op te mogen treden. 

Zondag 12 juni: Parkpop

Dit jaar vindt-ie voor het eerst plaats op het Malieveld in hartje Den Haag: de 40ste editie van Parkpop! Welke volwassene in de regio heeft geen herinneringen aan dit festival, een van de langstlopende in Nederland? Dit jaar staan Maan, Goldband, Di-rect, Kevin & The Animals en UB40 ft. Ali Campbell in de line-up.  

Vrijdag 8 en zaterdag 9 juli: Westerpop

Dit Delftse festival begon ooit als een simpel buurtfeest. Tegenwoordig trekt het festival, dat sinds enkele edities gevierd wordt aan het Molenhuispad in Delft, zo’n 15.000 bezoekers uit de hele regio. Veel grote artiesten, zoals Blof, de Heideroosjes en Chef’Special hebben er al eens opgetreden. Behalve muziek zijn er ook altijd straatartiesten die tot de verbeelding spreken. 

Vrijdag 22 en zaterdag 23 juli: Waterpop

Ook dit grote gratis festival in Wateringen kent een lange traditie; dit jaar viert het zijn 45-jarig jubileum. Heb jij er wel eens gemosht in een pit? Traditiegetrouw vindt het vanaf 12 uur ‘s middags plaats in het historische Hofpark. Alle muziekgenres komen in dit zomerse weekend voorbij: ‘van heavy metal tot rock & roll, van funk en jazz tot rock en pop naar blues’, aldus de organisatie. 

Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september: Strandwalfestival

Even leek het erop dat het niet door zou gaan dit jaar, maar in februari werd bekend dat er in het tweede weekend van september weer flink gedanst mag worden in Rijswijk, tijdens het Strandwalfestival. Het Strandwalfestival kent twee feestavonden, waarbij de vrijdagavond gericht wordt op de Rijswijkse jongeren en geheel alcoholvrij zal zijn. Op zaterdag is er een Strandwalmarkt van 10.00 tot 17.00 rondom de Naald (kosteloos aanmelden voor een kraam is nog mogelijk) en op zondag Familiedag.

Voor de fanatiekelingen keert het sportprogramma Fris & Fruitig ook terug op de zondagochtend. En traditiegetrouw krijgen kinderen uit Rijswijk de mogelijkheid een lampion te maken, die tijdens de optocht kan worden getoond aan het publiek.

Noot redactie: in de papieren editie van Groot Rijswijk van 12 mei staat per abuis de song ‘Dat heb jij gedaan’ achter de naam van artiest Maan. Dat liedje is echter niet van Maan, maar van artiest Meau.

Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 17 uur geleden
Afbeelding
Route Sinterklaasintocht 2022 Rijswijk is bekend, maar Sint heeft nog geld nodig Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Waarom er stickers van Maaike Harmsens boek op rolstoelen en rollators te vinden zijn Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Drukste ochtendspits van het jaar met meer dan 900 kilometer file Algemeen gisteren
Afbeelding
Zó serieus neemt gemeente Den Haag het NK Tegelwippen Cultuur gisteren
Afbeelding
Bijna alle Nederlandse kinderen willen dat er iets verandert aan hoe gemeen mensen zich online gedragen Algemeen gisteren
Afbeelding
De herdenking van de Vrede van Rijswijk terugkijken? Dat kan hier Algemeen 26 sep, 22:04
Afbeelding
‘Op het randje van een atoomoorlog’ - evenement over Cubacrisis bij museum Bescherming Bevolking Historie 26 sep, 20:34
Afbeelding
Urenlang geen treinen door aanrijding maandagochtend Algemeen 26 sep, 17:38
Afbeelding
Aanleg WarmtelinQ bij Bogaard start pas maanden later Algemeen 26 sep, 16:58
Afbeelding
Rijswijk vraagt second opinion over Neherkade en Rotterdamsebaan voor verbinding Binckhorst Algemeen 26 sep, 14:08
Afbeelding
Halloween, kinderfeest in Oud Rijswijk Cultuur 26 sep, 13:49
Afbeelding
Het roer moet om in het onderwijs: bij Rijswijks Lyceum & Van Vredenburch College gebeurt dat Algemeen 26 sep, 11:30
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.