Wethouder Mobiliteit Jeffrey Keus is blij met deze verbetering van de verkeersveiligheid.
Wethouder Mobiliteit Jeffrey Keus is blij met deze verbetering van de verkeersveiligheid. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Nieuwe flitspalen aan de Generaal Spoorlaan en Beatrixlaan

12 mei, 10:57 Algemeen

Wie straks te hard of door rood rijdt op de kruising Generaal Spoorlaan en Steenvoordelaan krijgt een boete. Hier komt binnenkort een flitspaal in de richting van de Prinses Beatrixlaan. 

Naar verwachting wordt de paal aankomende zomer geplaatst. Volgend jaar volgt ook de kruising op de Prinses Beatrixlaan ter hoogte van de Laan van ’t Haantje en Terras van Sion. Hier worden eind 2023 flitspalen geplaatst in beide richtingen. De flitspalen gaan handhaven op het overtreden van de maximum snelheid van 50 km per uur en het door rood rijden, met als doel om de verkeersveiligheid van beide kruispunten te verbeteren.

De Generaal Spoorlaan is een belangrijke ontsluitingsroute en de kruising met de Steenvoordelaan wordt dagelijks veel gebruikt door bezoekers van het winkelcentrum en kinderen die naar school gaan. Ook de kruising van de Prinses Beatrixlaan met de Laan van ’t Haantje en Terras van Sion wordt veel gebruikt door kinderen die van en naar school en/of hun sportclub lopen of fietsen. 

Kruising veel gebruikt door kinderen

Uit recente snelheidsmetingen blijkt dat de maximum snelheid op beide kruispunten te vaak wordt overschreden en het rode licht regelmatig wordt genegeerd. De gemeente en politie hebben naar aanleiding hiervan een analyse gemaakt van de verkeerssituatie. Daarbij is gekeken naar de huidige snelheidsovertredingen, roodlichtnegatie, het ongevallenbeeld en risico op ongevallen. Op basis van deze analyse heeft het Openbaar Ministerie (OM) besloten om op beide kruispunten flitspalen te plaatsen.

Rijswijk verkeerveiliger maken

Wethouder Mobiliteit Jeffrey Keus is blij met de toekenning: “Verkeersveiligheid is een speerpunt van het college. Samen met bewoners, politie en het OM zetten we in op het verbeteren van de verkeersveiligheid. Te hard rijden is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Met het plaatsen van de flitspalen pakken we dit aan. Samen maken we Rijswijk verkeersveiliger.”

Planning

De flitspaal op de kruising Generaal Spoorlaan en Steenvoordelaan wordt aankomende zomer geplaatst. De flitspalen op de kruising Prinses Beatrixlaan met de Laan van ’t Haantje en Terras van Sion worden geplaatst nadat de werkzaamheden van Gasunie voor het project WarmtelinQ op deze locatie zijn uitgevoerd. Naar verwachting is dit in het vierde kwartaal van 2023.

Afbeelding
De lessen van burgemeester Archibald Th. Bogaardt uit het Rijswijk van toen Historie 19 mei, 16:30
Afbeelding
AWP: “In vier jaar tijd heeft Delfland geen rivierkreeft gevangen” Algemeen 19 mei, 13:30
Afbeelding
Storende fout in papieren Groot Rijswijk van 19 mei Algemeen 19 mei, 12:29
Afbeelding
Aantal WW-uitkeringen ongekend laag in Haaglanden, grote tekorten in ICT Algemeen 19 mei, 11:08
Afbeelding
Eerste pop-up braderie in Steenvoorde Noord Algemeen 19 mei, 10:39
Afbeelding
Kort overzicht nieuws uit Rijswijk Algemeen 19 mei, 07:30
Afbeelding
Staking HTM 2 juni ook in Rijswijk Algemeen 18 mei, 21:18
Afbeelding
Formatiegesprekken nieuwe coalitie gaan laatste fase in Algemeen 18 mei, 20:00
Afbeelding
Proef rond Ypenburg voor minder files op A4 richting Rotterdam Algemeen 18 mei, 18:04
Afbeelding
Pluk de dag bij Pompidou met heerlijk verse bloemen Bedrijf in Beeld 18 mei, 17:44
Afbeelding
Vrolijke opening Sollicitatiezaak op 12 mei Algemeen 18 mei, 10:50
Afbeelding
Geschokte reacties op prikincident met 3-jarige peuter in Julianapark Algemeen 18 mei, 10:31
Afbeelding
Wateringse braderie op zaterdag 4 juni Uit 18 mei, 09:18
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.