Wethouder Mobiliteit Jeffrey Keus is blij met deze verbetering van de verkeersveiligheid.
Wethouder Mobiliteit Jeffrey Keus is blij met deze verbetering van de verkeersveiligheid. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Nieuwe flitspalen aan de Generaal Spoorlaan en Beatrixlaan

Algemeen

Wie straks te hard of door rood rijdt op de kruising Generaal Spoorlaan en Steenvoordelaan krijgt een boete. Hier komt binnenkort een flitspaal in de richting van de Prinses Beatrixlaan. 

Naar verwachting wordt de paal aankomende zomer geplaatst. Volgend jaar volgt ook de kruising op de Prinses Beatrixlaan ter hoogte van de Laan van ’t Haantje en Terras van Sion. Hier worden eind 2023 flitspalen geplaatst in beide richtingen. De flitspalen gaan handhaven op het overtreden van de maximum snelheid van 50 km per uur en het door rood rijden, met als doel om de verkeersveiligheid van beide kruispunten te verbeteren.

De Generaal Spoorlaan is een belangrijke ontsluitingsroute en de kruising met de Steenvoordelaan wordt dagelijks veel gebruikt door bezoekers van het winkelcentrum en kinderen die naar school gaan. Ook de kruising van de Prinses Beatrixlaan met de Laan van ’t Haantje en Terras van Sion wordt veel gebruikt door kinderen die van en naar school en/of hun sportclub lopen of fietsen. 

Kruising veel gebruikt door kinderen

Uit recente snelheidsmetingen blijkt dat de maximum snelheid op beide kruispunten te vaak wordt overschreden en het rode licht regelmatig wordt genegeerd. De gemeente en politie hebben naar aanleiding hiervan een analyse gemaakt van de verkeerssituatie. Daarbij is gekeken naar de huidige snelheidsovertredingen, roodlichtnegatie, het ongevallenbeeld en risico op ongevallen. Op basis van deze analyse heeft het Openbaar Ministerie (OM) besloten om op beide kruispunten flitspalen te plaatsen.

Rijswijk verkeerveiliger maken

Wethouder Mobiliteit Jeffrey Keus is blij met de toekenning: “Verkeersveiligheid is een speerpunt van het college. Samen met bewoners, politie en het OM zetten we in op het verbeteren van de verkeersveiligheid. Te hard rijden is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Met het plaatsen van de flitspalen pakken we dit aan. Samen maken we Rijswijk verkeersveiliger.”

Planning

De flitspaal op de kruising Generaal Spoorlaan en Steenvoordelaan wordt aankomende zomer geplaatst. De flitspalen op de kruising Prinses Beatrixlaan met de Laan van ’t Haantje en Terras van Sion worden geplaatst nadat de werkzaamheden van Gasunie voor het project WarmtelinQ op deze locatie zijn uitgevoerd. Naar verwachting is dit in het vierde kwartaal van 2023.

Afbeelding
Wie wordt de Klimaatburgemeester van Rijswijk? Algemeen 25 jun, 09:00
Afbeelding
Meer spoorwerkzaamheden op komst traject Rijswijk-Rotterdam Algemeen 25 jun, 07:05
Afbeelding
Gratis Rijswijkse Summer Party tegen eenzaamheid groot succes: ‘Herhaling na de zomer!’ Algemeen 24 jun, 18:01
Afbeelding
Workshop Strandvondsten op het strand in Monster Algemeen 24 jun, 15:30
Afbeelding
Succesvolle taxuskever in Rijswijk-Buiten bewijst: biodiversiteit nodig tegen insectenplagen Agrarisch 24 jun, 15:30
Afbeelding
Motie namens Rijswijk en ruim 30 andere gemeenten: meepraten over ‘afvalverantwoordelijkheden’ van producenten Algemeen 24 jun, 11:49
Afbeelding
De Rolstoel3daagse in Rijswijk gaat weer van start Algemeen 24 jun, 11:30
Afbeelding
Vanaf nu kun je weer reizen met de Bikinilijn van HTM Uitgaan 24 jun, 09:44
Afbeelding
Spectaculaire start voor Varend Corso Westland 2022 Algemeen 24 jun, 09:01
Afbeelding
Fietser gewond na aanrijding met busje Prinses Beatrixlaan Algemeen 23 jun, 17:30
Afbeelding
Waarom je de tentoonstelling Papier Biënnale 2022 niet mag missen Algemeen 23 jun, 13:00
Afbeelding
Aashita en Damin namens Rijswijk naar landelijke finale NK Stoepranden Algemeen 23 jun, 09:39
Afbeelding
Varend Corso 2022 in startblokken voor vier dagen lang spektakel op het water Uit 23 jun, 08:58