Roger Smees van RVC Celeritas: "Het wordt een zeer spannende wedstrijd."
Roger Smees van RVC Celeritas: "Het wordt een zeer spannende wedstrijd." (Foto: Ronald Mooiman)

Sportweekend in Rijswijk: beslissing in titelstrijd OLIVEO en RVC Celeritas?

13 mei, 16:29 Algemeen

Een vooruitblik op het Rijswijks sportweekend door Ronald Mooiman.

In de Vierde Klasse E zijn de voetballers van het Rijswijkse RVC Celeritas en OLIVEO uit Pijnacker de sterkte teams gebleken. Komende zaterdag staan beide kemphanen vanaf 15.30 uur tegenover elkaar in Pijnacker. “We moeten gewoon winnen,” zegt Roger Smees. “Dan staan we weer een punt boven hen en ligt de titel voor het grijpen. De thuiswedstrijd tegen OLIVEO hebben we met 5-2 verloren. Op een gegeven moment hing de 3-3 in de lucht en maken zij de 4-2, was heel zuur, want we waren aan elkaar gewaagd. Ik denk dat wij meer individuele kwaliteit hebben en zij meer een op elkaar ingespeeld team. Het wordt hectisch komende zaterdag.” Zo denkt Jergo Leijdekkers er ook over. “OLIVEO is favoriet, maar wij gaan er alles aan doen om te winnen. In het eerste duel kregen zij op een cruciaal moment een discutabele penalty, maar al met al was het een verdiende overwinning. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Zou mooi zijn als ik zaterdag m’n 30ste én winnende goal maak.”

In dezelfde klasse speelt Semper Altius bij Graaf Willem II VAC (14.00 uur) en komt Vredenburch op eigen veld uit tegen KSD Marine (14.30). In de Tweede Klasse C speelt Te Werve een uitduel bij Kagia. Alle Rijswijkse elftallen spelen dinsdag al eerder een competitieronde. De duels: Van Nispen - Te Werve, Vredenburch-OLIVEO, KSD Marine-RVC Celeritas en REMO-Semper Altius. Alle beginnen om 20.00 uur.

Basketbal

De basketballers van Lokomotief kenden een goede zaterdag door concurrent Attacus met ruime cijfers te verslaan. Komende zaterdag gaan de Rijswijkers op bezoek in Almere om vanaf 15.00 uur tegen de Pioneers uit te komen. De vrouwen van Lokomotief komen donderdag al in actie vanaf 21.00 uur in een thuisduel tegen Hoofddorp.

Korfbal

Ook de korfballers van Refleks komen weer in actie. Bij winst tegen Korbis in Waddixveen kunnen de Rijswijkers wellicht aansluiten bij de subtop. Het duel bij het nog puntloze Korbis begint om 15.30 uur.

Volleybal

Zaterdag komen de volleybalsters van Inter Rijswijk weer binnen de lijnen. In Nijmegen spelen de Rijswijkse vrouwen vanaf 14.15 uur tegen Pegasus.

Softbal

De softballers van Red Lions komen vrijdag in een topper in de Hoofdklasse in actie. In Enschede wordt om 19.00 uur tegen de Tex Town Tigers de eerste bal geworpen. De vrouwen van Red Lions komen een dag later op het veld voor twee thuisduels (14.00 en 16.10 uur) tegen Eurostars.

Op zondag spelen de hockeysters vanaf 12.45 op eigen veld de streekderby tegen Westland. Twee uur later beginnen de heren tegen het onderaan staande Pollux.

Afbeelding
De lessen van burgemeester Archibald Th. Bogaardt uit het Rijswijk van toen Historie 19 mei, 16:30
Afbeelding
AWP: “In vier jaar tijd heeft Delfland geen rivierkreeft gevangen” Algemeen 19 mei, 13:30
Afbeelding
Storende fout in papieren Groot Rijswijk van 19 mei Algemeen 19 mei, 12:29
Afbeelding
Aantal WW-uitkeringen ongekend laag in Haaglanden, grote tekorten in ICT Algemeen 19 mei, 11:08
Afbeelding
Eerste pop-up braderie in Steenvoorde Noord Algemeen 19 mei, 10:39
Afbeelding
Kort overzicht nieuws uit Rijswijk Algemeen 19 mei, 07:30
Afbeelding
Staking HTM 2 juni ook in Rijswijk Algemeen 18 mei, 21:18
Afbeelding
Formatiegesprekken nieuwe coalitie gaan laatste fase in Algemeen 18 mei, 20:00
Afbeelding
Proef rond Ypenburg voor minder files op A4 richting Rotterdam Algemeen 18 mei, 18:04
Afbeelding
Pluk de dag bij Pompidou met heerlijk verse bloemen Bedrijf in Beeld 18 mei, 17:44
Afbeelding
Vrolijke opening Sollicitatiezaak op 12 mei Algemeen 18 mei, 10:50
Afbeelding
Geschokte reacties op prikincident met 3-jarige peuter in Julianapark Algemeen 18 mei, 10:31
Afbeelding
Wateringse braderie op zaterdag 4 juni Uit 18 mei, 09:18
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.