Sportweekend in Rijswijk: beslissing in titelstrijd OLIVEO en RVC Celeritas?

Algemeen
Roger Smees van RVC Celeritas: "Het wordt een zeer spannende wedstrijd."
Roger Smees van RVC Celeritas: "Het wordt een zeer spannende wedstrijd." (Foto: Ronald Mooiman)

Een vooruitblik op het Rijswijks sportweekend door Ronald Mooiman.

In de Vierde Klasse E zijn de voetballers van het Rijswijkse RVC Celeritas en OLIVEO uit Pijnacker de sterkte teams gebleken. Komende zaterdag staan beide kemphanen vanaf 15.30 uur tegenover elkaar in Pijnacker. “We moeten gewoon winnen,” zegt Roger Smees. “Dan staan we weer een punt boven hen en ligt de titel voor het grijpen. De thuiswedstrijd tegen OLIVEO hebben we met 5-2 verloren. Op een gegeven moment hing de 3-3 in de lucht en maken zij de 4-2, was heel zuur, want we waren aan elkaar gewaagd. Ik denk dat wij meer individuele kwaliteit hebben en zij meer een op elkaar ingespeeld team. Het wordt hectisch komende zaterdag.” Zo denkt Jergo Leijdekkers er ook over. “OLIVEO is favoriet, maar wij gaan er alles aan doen om te winnen. In het eerste duel kregen zij op een cruciaal moment een discutabele penalty, maar al met al was het een verdiende overwinning. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Zou mooi zijn als ik zaterdag m’n 30ste én winnende goal maak.”

In dezelfde klasse speelt Semper Altius bij Graaf Willem II VAC (14.00 uur) en komt Vredenburch op eigen veld uit tegen KSD Marine (14.30). In de Tweede Klasse C speelt Te Werve een uitduel bij Kagia. Alle Rijswijkse elftallen spelen dinsdag al eerder een competitieronde. De duels: Van Nispen - Te Werve, Vredenburch-OLIVEO, KSD Marine-RVC Celeritas en REMO-Semper Altius. Alle beginnen om 20.00 uur.

Basketbal

De basketballers van Lokomotief kenden een goede zaterdag door concurrent Attacus met ruime cijfers te verslaan. Komende zaterdag gaan de Rijswijkers op bezoek in Almere om vanaf 15.00 uur tegen de Pioneers uit te komen. De vrouwen van Lokomotief komen donderdag al in actie vanaf 21.00 uur in een thuisduel tegen Hoofddorp.

Korfbal

Ook de korfballers van Refleks komen weer in actie. Bij winst tegen Korbis in Waddixveen kunnen de Rijswijkers wellicht aansluiten bij de subtop. Het duel bij het nog puntloze Korbis begint om 15.30 uur.

Volleybal

Zaterdag komen de volleybalsters van Inter Rijswijk weer binnen de lijnen. In Nijmegen spelen de Rijswijkse vrouwen vanaf 14.15 uur tegen Pegasus.

Softbal

De softballers van Red Lions komen vrijdag in een topper in de Hoofdklasse in actie. In Enschede wordt om 19.00 uur tegen de Tex Town Tigers de eerste bal geworpen. De vrouwen van Red Lions komen een dag later op het veld voor twee thuisduels (14.00 en 16.10 uur) tegen Eurostars.

Op zondag spelen de hockeysters vanaf 12.45 op eigen veld de streekderby tegen Westland. Twee uur later beginnen de heren tegen het onderaan staande Pollux.