Op deze plek in Rijswijk kunnen baby’s gratis ontdekken en spelen

Algemeen
Kom jij ook gezellig boekjes ontdekken met je kindje?
Kom jij ook gezellig boekjes ontdekken met je kindje? (Foto: Bibliotheek aan de Vliet)

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel erg leerzaam voor je kindje! Tijdens de Baby Boekstartochtend in de bibliotheek ontdek je samen met je kleintje op een speelse manier hoe je kan genieten van boeken. Ook leer je meer over babygebaren en -taal, liedjes, spelletjes en (digitale) media die goed zijn voor de ontwikkeling van je dreumes. Altijd een uniek thema én met begeleiding van een Boekstartcoach.

Taalontwikkeling stimuleren

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is ontzettend leuk. Zodra je jouw baby (0 en 1,5 jaar) laat kennismaken met taal en lezen op een ongedwongen en toegankelijke manier, stimuleert dat direct de taal- en spraakontwikkeling van je kindje. Uit onderzoek blijkt dan ook dat kinderen die worden voorgelezen, later beter zijn in taal. Ook verhoogt het de concentratie bij je kleintje. Belangrijke zaken waar je kind een leven lang plezier van heeft.

De Baby Boekstartochtend staat altijd in het teken van een thema, bijvoorbeeld: muziek, opa- en omadag, Vaderdag en reizen. De kidstribune ligt dan bezaaid met speelgoed en de boekjes die worden voorgelezen gaan uiteraard over deze onderwerpen. Naast de Boekstartcoach is er vaak een thema-expert aanwezig. Bij het thema ‘muziek’ komt er bijvoorbeeld iemand muziekles geven om taal te leren. Nog een plus; andere ouders! Hoe fijn kan het zijn om tips en ervaringen met elkaar te delen?

Laagdrempelig uitje

Natuurlijk kan je kindje gaan huilen, rondkruipen, in slaap vallen of moet je je baby verschonen. “Dit is allemaal geen probleem en mag! Zolang jouw kleintje kennismaakt met lezen, zijn wij blij.” De bibliotheek heeft een plek waar je een schone luier kan omdoen, je baby kan voeden en er is voldoende ruimte voor kinderwagens.

In de verschillende locaties van Bibliotheek aan de Vliet worden de Baby Boekstartochtenden gehouden in de Kidstribune. Loop de bibliotheek binnen en doe gratis mee! Wil je weten wanneer je langs kan komen met je dreumes? Neem dan een kijkje op de website en in de agenda van de bibliotheek.

Waar moet je zijn? In Rijswijk kun je op vrijdag 20 mei terecht met je baby of dreumes tussen de 0 jaar en 1,5 jaar van 10.30 uur tot 11.30 uur. Het thema is die ochtend ‘muziek’. Twee weken later, op 3 juni, is het thema ‘opa- en omadag’. Meer informatie, ook over Boekstartochtend in de andere bibliotheekvestigingen, vind je op https://www.bibliotheekaandevliet.nl/leven-lang-leren/boekstart en https://www.boekstart.nl/.