Kom jij ook gezellig boekjes ontdekken met je kindje?
Kom jij ook gezellig boekjes ontdekken met je kindje? (Foto: Bibliotheek aan de Vliet)

Op deze plek in Rijswijk kunnen baby’s gratis ontdekken en spelen

14 mei, 08:30 Algemeen

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel erg leerzaam voor je kindje! Tijdens de Baby Boekstartochtend in de bibliotheek ontdek je samen met je kleintje op een speelse manier hoe je kan genieten van boeken. Ook leer je meer over babygebaren en -taal, liedjes, spelletjes en (digitale) media die goed zijn voor de ontwikkeling van je dreumes. Altijd een uniek thema én met begeleiding van een Boekstartcoach.

Taalontwikkeling stimuleren

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is ontzettend leuk. Zodra je jouw baby (0 en 1,5 jaar) laat kennismaken met taal en lezen op een ongedwongen en toegankelijke manier, stimuleert dat direct de taal- en spraakontwikkeling van je kindje. Uit onderzoek blijkt dan ook dat kinderen die worden voorgelezen, later beter zijn in taal. Ook verhoogt het de concentratie bij je kleintje. Belangrijke zaken waar je kind een leven lang plezier van heeft.

De Baby Boekstartochtend staat altijd in het teken van een thema, bijvoorbeeld: muziek, opa- en omadag, Vaderdag en reizen. De kidstribune ligt dan bezaaid met speelgoed en de boekjes die worden voorgelezen gaan uiteraard over deze onderwerpen. Naast de Boekstartcoach is er vaak een thema-expert aanwezig. Bij het thema ‘muziek’ komt er bijvoorbeeld iemand muziekles geven om taal te leren. Nog een plus; andere ouders! Hoe fijn kan het zijn om tips en ervaringen met elkaar te delen?

Laagdrempelig uitje

Natuurlijk kan je kindje gaan huilen, rondkruipen, in slaap vallen of moet je je baby verschonen. “Dit is allemaal geen probleem en mag! Zolang jouw kleintje kennismaakt met lezen, zijn wij blij.” De bibliotheek heeft een plek waar je een schone luier kan omdoen, je baby kan voeden en er is voldoende ruimte voor kinderwagens.

In de verschillende locaties van Bibliotheek aan de Vliet worden de Baby Boekstartochtenden gehouden in de Kidstribune. Loop de bibliotheek binnen en doe gratis mee! Wil je weten wanneer je langs kan komen met je dreumes? Neem dan een kijkje op de website en in de agenda van de bibliotheek.

Waar moet je zijn? In Rijswijk kun je op vrijdag 20 mei terecht met je baby of dreumes tussen de 0 jaar en 1,5 jaar van 10.30 uur tot 11.30 uur. Het thema is die ochtend ‘muziek’. Twee weken later, op 3 juni, is het thema ‘opa- en omadag’. Meer informatie, ook over Boekstartochtend in de andere bibliotheekvestigingen, vind je op https://www.bibliotheekaandevliet.nl/leven-lang-leren/boekstart en https://www.boekstart.nl/.

Afbeelding
De lessen van burgemeester Archibald Th. Bogaardt uit het Rijswijk van toen Historie 19 mei, 16:30
Afbeelding
AWP: “In vier jaar tijd heeft Delfland geen rivierkreeft gevangen” Algemeen 19 mei, 13:30
Afbeelding
Storende fout in papieren Groot Rijswijk van 19 mei Algemeen 19 mei, 12:29
Afbeelding
Aantal WW-uitkeringen ongekend laag in Haaglanden, grote tekorten in ICT Algemeen 19 mei, 11:08
Afbeelding
Eerste pop-up braderie in Steenvoorde Noord Algemeen 19 mei, 10:39
Afbeelding
Kort overzicht nieuws uit Rijswijk Algemeen 19 mei, 07:30
Afbeelding
Staking HTM 2 juni ook in Rijswijk Algemeen 18 mei, 21:18
Afbeelding
Formatiegesprekken nieuwe coalitie gaan laatste fase in Algemeen 18 mei, 20:00
Afbeelding
Proef rond Ypenburg voor minder files op A4 richting Rotterdam Algemeen 18 mei, 18:04
Afbeelding
Pluk de dag bij Pompidou met heerlijk verse bloemen Bedrijf in Beeld 18 mei, 17:44
Afbeelding
Vrolijke opening Sollicitatiezaak op 12 mei Algemeen 18 mei, 10:50
Afbeelding
Geschokte reacties op prikincident met 3-jarige peuter in Julianapark Algemeen 18 mei, 10:31
Afbeelding
Wateringse braderie op zaterdag 4 juni Uit 18 mei, 09:18
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.