In dit pand aan de Prins Constantijn Promenade wordt momenteel hard gewerkt om een nieuwe Action te realiseren.
In dit pand aan de Prins Constantijn Promenade wordt momenteel hard gewerkt om een nieuwe Action te realiseren. (Foto: DvE)

Einde leegstand deel Bogaard in zicht

Algemeen

Vorige week werd bekend dat SB Real Estate een langjarige huurovereenkomst heeft gesloten met Action. Deze winkel, die in de Bogaard momenteel is gevestigd aan de Prins Willem Alexander Promenade 2, vindt over minder dan twee maanden haar onderkomen op de eerste verdieping van een pand aan de Prins Constantijn Promenade.

Bouwvakkers zijn momenteel volop aan het werk in het lege pand. Hier zal Action een totale winkeloppervlakte hebben van circa 1.350 vierkante meter (BVO, bruto-vloeroppervlakte). De winkel opent er begin juli haar deuren. Het gaat de goede kant op met de Bogaard. Naast Action heeft SB Real Estate in het afgelopen jaar ook nieuwe huurovereenkomsten getekend met Blokker (voor ca. 425 m2 BVO) en Rituals (ca. 220 m2 BVO).

Lokale ondernemers

Ook diverse lokale ondernemers worden of zijn gevestigd in Bogaard Stadscentrum, zoals Chicas Winny & Alice, Mini Me, Het Lichtparadijs, Fotoplus Ben Hofland, Amara Fashion, Enamorada Fashion, Beautysalon Jahn en Taco Verbeek - in totaal benutten deze winkels ca. 1.030 m2 BVO.

Leegstand nagenoeg nihil

Blokker opende in oktober 2021 reeds haar deuren in de Prinsenpassage en zit in het hart van de passage. Rituals is per 1 april 2022 verhuisd naar de Prins Constantijn Promenade 36, op een prominente locatie naast de huurders Hunkemöller, Bruna en Douglas. Door deze verhuur transacties is SB erin geslaagd het leegstandspercentage drastisch terug te brengen tot nagenoeg nihil. 

Huurders behouden, nieuwe ondernemers vestigen

Yarrid Knijnenburg, projectleider SB: “Vanaf het begin zijn we volop aan de slag gegaan met het brengen van meer commerciële trekkracht in de Prinsenpassage. Wij zijn erin geslaagd vrijwel alle huurders te behouden en nieuwe lokale ondernemers te vestigen. De toevoeging van Action zal de aantrekkingskracht van de Prinsenpassage nog verder versterken.” 

Meer over SB Real Estate

SB Real Estate is gespecialiseerd in de herontwikkeling van verouderde winkelcentra en heeft in februari 2021 de Prinsenpassage verworven van Wereldhave. De eigenaar heeft de ambitie om het complex sterk te gaan moderniseren, te verduurzamen en woningen toe te voegen, in de geest van het Masterplan voor het Bogaard Stadscentrum. SB Real Estate is een gezamenlijke onderneming van HAL Investments, Marcel Kokkeel en Heino Vink en richt zich op de herontwikkeling van verouderde winkelcentra. SB Real Estate heeft ontwikkelprojecten De Aarhof in Alphen aan den Rijn, de Citypassage in Veldhoven, en de Prinsenpassage in Rijswijk.

Noot redactie: de titel van dit bericht is op 17-5-2022 om 20.00 aangepast van ‘Einde op leegstand Bogaard in zicht’ naar ‘Einde leegstand deel Bogaard in zicht’. Het gaat namelijk om de Prinsenpassage, een deel van de Bogaard. 

Afbeelding
Wie wordt de Klimaatburgemeester van Rijswijk? Algemeen 25 jun, 09:00
Afbeelding
Meer spoorwerkzaamheden op komst traject Rijswijk-Rotterdam Algemeen 25 jun, 07:05
Afbeelding
Gratis Rijswijkse Summer Party tegen eenzaamheid groot succes: ‘Herhaling na de zomer!’ Algemeen 24 jun, 18:01
Afbeelding
Workshop Strandvondsten op het strand in Monster Algemeen 24 jun, 15:30
Afbeelding
Succesvolle taxuskever in Rijswijk-Buiten bewijst: biodiversiteit nodig tegen insectenplagen Agrarisch 24 jun, 15:30
Afbeelding
Motie namens Rijswijk en ruim 30 andere gemeenten: meepraten over ‘afvalverantwoordelijkheden’ van producenten Algemeen 24 jun, 11:49
Afbeelding
De Rolstoel3daagse in Rijswijk gaat weer van start Algemeen 24 jun, 11:30
Afbeelding
Vanaf nu kun je weer reizen met de Bikinilijn van HTM Uitgaan 24 jun, 09:44
Afbeelding
Spectaculaire start voor Varend Corso Westland 2022 Algemeen 24 jun, 09:01
Afbeelding
Fietser gewond na aanrijding met busje Prinses Beatrixlaan Algemeen 23 jun, 17:30
Afbeelding
Waarom je de tentoonstelling Papier Biënnale 2022 niet mag missen Algemeen 23 jun, 13:00
Afbeelding
Aashita en Damin namens Rijswijk naar landelijke finale NK Stoepranden Algemeen 23 jun, 09:39
Afbeelding
Varend Corso 2022 in startblokken voor vier dagen lang spektakel op het water Uit 23 jun, 08:58