Rijswijk laat tijdens PROVADA bijdrage aan woningtekort en economie zien

Algemeen
Rijswijk gebruikt onder andere de ruimte in het Kesslerpark/Plaspoelpolder om bij te dragen aan het woningtekort en versterking van de economie in de regio.
Rijswijk gebruikt onder andere de ruimte in het Kesslerpark/Plaspoelpolder om bij te dragen aan het woningtekort en versterking van de economie in de regio. (Foto: Kessler Park / Gemeente Rijswijk)

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 juni is de vastgoedbeurs PROVADA in de RAI Amsterdam. De gemeente Rijswijk is hier aanwezig als onderdeel van de Verstedelijkingsalliantie. Het thema van PROVADA is ‘Act now for a better tomorrow’.

De Verstedelijkingsalliantie

De Verstedelijkingsalliantie is een unieke netwerksamenwerking tussen de gemeenten Leiden, Zoetermeer, Den Haag, Rijswijk, Delft, Schiedam, Rotterdam en Dordrecht, de MRDH, provincie Zuid-Holland én het Rijk. Het doel is om bij te dragen aan de oplossing van het woningtekort en versterking van de economie. Dit gebeurt door het benutten en versterken van de agglomeratiekracht van de Zuidelijke Randstad.

Bouwen in binnensteden

Om dit te kunnen bereiken, benut en versterkt de Verstedelijkingsalliantie de agglomeratiekracht van de Zuidelijke Randstad. Concreet houdt dat in dat alle sterke punten van de regio - wonen, werken, leren & innoveren - benut en nóg beter met elkaar verbonden worden. Dat doen we door veel woningen te bouwen in binnensteden - dicht bij OV - in combinatie met aanleg van beter en frequenter openbaar vervoer langs de oude lijn Leiden-Dordrecht.


De verstedelijkingsalliantie vindt plaats op 14, 15 en 16 juni in RAI Amsterdam.

Stand 3 hal 12 op Provada

Samen met de Gemeenten Delft, Dordrecht, Leiden, Schiedam en Zoetermeer staat de gemeente Rijswijk, namens de Verstedelijkingsalliantie met een stand op PROVADA dit jaar in hal 12, stand 3.

Tijdens PROVADA laat de gemeente Rijswijk zien hoe zij bijdraagt aan de oplossing van het woningtekort en versterking van de economie, door het benutten van ons ruimtelijk gebied in het Kesslerpark/Plaspoelpolder, Havenkwartier, Bogaard Stadscentrum, Stationsgebied en Rijswijk Buiten. Huidige en nieuwe investeerders, beleggers en ondernemers zijn uitgenodigd aanwezig te zijn.

Afbeelding