Vooruitblik Rijswijkse sport: RHC speelt kraker tegen Schiedam

Algemeen
Afbeelding
(Foto: RM)

De hockeyers van RHC spelen zondag vanaf 14.45 uur een thuisduel tegen Schiedam. Beide clubs doen nog mee om de bovenste plaatsen. 

Door Ronald Mooiman

Speler Laurens Boone speelde vaak pittige partijen tegen de Schiedammers. “Zondag word echt een kraker. We spelen al vele jaren tegen elkaar en het is vaak stuivertje wisselen wie de sterkste is.” 

De te kloppen ploeg

Beide teams zijn nog in de race om te promoveren of om play- offs te spelen. “Zulke wedstrijden speel je niet ieder jaar. Uit hebben we daar verdiend 2-1 gewonnen. Schiedam is een ploeg die heel gestructureerd speelt en weinig weg geeft, onze taak is om daar doorheen te hockeyen met de spelers die wij hebben. Kwalitatief vind ik ons beter op het middenveld met creativiteit van Sander Gunst en Julian Hendriks, als zij opstaan zijn we de te kloppen ploeg. En zeker met een in goede vorm verkerende Sebastiaan Boone wordt het voor de Schiedammers al moeilijk genoeg.” 

Onze taak is om daar doorheen te hockeyen

Op hetzelfde veld aan de Lange Kleiweg spelen zondag vanaf 12.45 uur de RHC-dames tegen Warande.

Te Werve

De voetballers van Te Werve komen woensdag in actie. Op het eigen veld is vanaf 20.30 uur HVC’10 de tegenstander. Zaterdag speelt het elftal van trainer Huib van Oostrom Soede weer een thuisduel. De aftrap tegen RCL is om 14.30 uur. Om dezelfde tijd beginnen de wedstrijden RVC Celeritas-Haagse Hout en HPSV tegen Vredenburch.

Lokomotief

Ook de basketballers van Lokomotief hebben een doordeweekse wedstrijd. Bij BV Noordkop spelen de Rijswijkers donderdag vanaf 20.30 uur. De zaterdag erop speelt het team van coach Pieter Mourik in sporthal De Altis vanaf 18.00 uur tegen de Grasshoppers. De vrouwen spelen dan een uitduel (19.00 uur) bij Green Eagles.

Red Lions

De softballers van Red Lions spelen vrijdag op eigen veld het duel tegen hekkensluiter Vlaardingen Holy. Het duel op sportpark Hoekpolder begint om 20.00 uur. De vrouwen spelen zondag in Haarlem bij DSS twee duels. Zij beginnen om 14.00 uur aan de tweeluik.Tenslotte komende de korfballers op eigen veld op het Prinses Irene Sportpark zaterdag vanaf 14.30 uur in actie. De opponent is Swift uit Amsterdam.