Zaterdag 28 mei: gezellige groenmarkt bij De Schoffel

Algemeen
Er zijn leuke plantjes te koop op de groenmarkt bij De Schoffel.
Er zijn leuke plantjes te koop op de groenmarkt bij De Schoffel. (Foto: Theo Bril)

Zaterdag 28 mei is iedereen tussen 10.00 uur en 15.30 uur van harte welkom op de kleine groene markt bij Recreatietuinen De Schoffel aan de Lange Kleiweg 120. Diverse plantjes (van St. Joris uit Delft) zijn er te koop, maar ook natuurproducten (honing, jam etc.) van onder meer imker Hung Nguyen. U vindt er kraampjes met stekken die u zomaar krijgt van de tuinders op De Schoffel. Geld voor honing etc. gaat naar goede doelen in onder meer Vietnam.

Knutselen

Verder is er voor de kinderen (én volwassenen) die dag gelegenheid om vogel- en insectenhuisjes te beschilderen, te beplakken of anderszins te verfraaien. Een mooi geschenk aan uzelf of iemand anders. Alleen de kostprijs van enkele euro’s hoeft betaald te worden; de rest wordt u aangeboden door de organisatie van de markt. 

Er is een tafel waarop boeken, tijdschriften en flyers liggen die bezoekers mogen meenemen. Wie zelf overheeft, kan ze erbij leggen op tafel. Ook is er (net als op de grote Groenmarkt bij Museum Rijswijk) informatie van Steenbreek, de Groene Karavaan en Platform Groen in Rijswijk, die allemaal regelmatig actie ondernemen om Rijswijk groener te maken. 

Vanuit het vernieuwde verenigingsgebouw is er een horecavoorziening. Naast koffie, thee en fris kunt u hier terecht voor gebak, broodjes en soep. “Dus zorg dat u er bij bent”, aldus de organisatie. “Aanvang 10 uur en we ruimen zo rond 15.00 uur weer op.” Meer informatie nodig? Mail naar: theo@lidolovink.nl.