Deze gratis kunstexpositie opent volgend weekend in Rijswijk

Algemeen
Ellen en Mariska onderzochten voor hun werken vormen uit verschillende soorten klei.
Ellen en Mariska onderzochten voor hun werken vormen uit verschillende soorten klei. (Foto: Galerie Arti-Shock)

Op 29 mei opent de expositie ‘De kleur van klei’ bij atelier Arti-Shock aan de Schoolstraat 26, met werk van Ellen Rijsdorp (keramist) en Mariska Mallee (schilder). Deze kunstenaars halen inspiratie uit elkaars werk.

Verrassing uit de oven

Mariska werd door Ellen uitgenodigd om schetsen te maken. Ellen draaide aan de hand van deze ideeën objecten, die Mariska intuïtief met structuren, engobe en glazuur bewerkte. Ook werden vormen uit verschillende soorten klei onderzocht. Het resultaat na bewerking van de oven was een verrassing. Deze objecten kunnen in veel verschillende composities worden gestapeld en gerangschikt.

Intuïtieve en speelse samenwerking

De samenwerking is puur intuïtief en speels en geeft beide kunstenaars nieuwe inzichten voor hun eigen werk. Naast het eigen tentoongestelde werk is er voor deze tentoonstelling gezamenlijk werk aan de wand gemaakt.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 29 mei om 15.00 uur. 

Galerie Arti-Shock

Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in het gezellige centrum van Oud Rijswijk. De expositie is geopend van zaterdag 28 mei t/m 16 juni (woe/do/vrij 13-17u, za 11-16u, zo 14-17u). Toegang is gratis. Naast de getoonde werken is ook werk uit de gevarieerde stock te koop. Meer info is te vinden op: arti-shock-rijswijk.nl.