Informatiepunt brand bedrijfspanden Van Gijnstraat opent vrijdag

Algemeen
De materiële schade is volgens de brandweer groot. Er zijn geen gewonden gevallen en geen schadelijke stoffen vrijgekomen.
De materiële schade is volgens de brandweer groot. Er zijn geen gewonden gevallen en geen schadelijke stoffen vrijgekomen. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Vrijdag 27 mei opent de gemeente een informatiepunt over de grote brand die in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 mei woedde in meerdere bedrijfspanden aan de Van Gijnstraat. Om de brand onder controle te krijgen, werden brandweereenheden ingezet uit heel de regio. Op donderdagavond is de brandweer nog bezig met resten blussen.

Het informatiepunt is vrijdagochtend geopend van 9.00 tot 11.00. Vanwege het Hemelvaartsweekend is het stadhuis gesloten. Na het weekend wordt het informatiepunt hervat. Ondernemers kunnen bellen naar (070) 326 19 91. Inwoners van Rijswijk kunnen bellen naar (070) 326 12 00. Ook mailen is mogelijk: communicatie@rijswijk.nl.

Nog veel onduidelijk

Op veel vragen heeft de gemeente het antwoord morgenochtend waarschijnlijk nog niet. Duidelijk is dat er negen bedrijven zwaar zijn getroffen, maar hoe groot de schade precies is, is nog niet duidelijk. Ook over de oorzaak van de brand is momenteel nog niets bekend.

Wat wel duidelijk is: er is niemand gewond geraakt bij de brand, en er is geen asbest vrijgekomen; ook geen andere schadelijke stoffen. Het naastgelegen hotel Stay at 7 aan de Volmerlaan werd ‘s nachts ontruimd vanwege de rookontwikkeling. De honderd gasten zijn tijdelijk elders ondergebracht.

Lees meer over het informatiepunt op de website van de gemeente.