Deze 7 leuke dingen kun je de komende 7 dagen doen in Rijswijk

Algemeen
Wekelijks zomerbridgen op dit prachtige plekje: het kan vanaf komende week.
Wekelijks zomerbridgen op dit prachtige plekje: het kan vanaf komende week. (Foto: Tewerve.nl)

Je vervelen in Rijswijk? Niet nodig! Er is genoeg moois, interessants of nuttigs te doen. Zoals de 7 activiteiten hieronder. Misschien zit er ook wel iets voor jou bij.

Arti-Shock

Op 29 mei om 15.00 opent de gratis expositie ‘De kleur van klei’ bij atelier Arti-Shock aan de Schoolstraat 26, met werk van Ellen Rijsdorp (keramist) en Mariska Mallee (schilder). Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 in het gezellige centrum van Oud Rijswijk. 

Alzheimer Café Rijswijk

Op dinsdag 31 mei is er weer Alzheimer Café in Rijswijk: een ongedwongen ontmoetingsplaats voor mensen die te maken hebben met dementie. Deze bijeenkomst: ‘Als thuis wonen niet meer gaat’ en een interview met een casemanager dementie. Adres: wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1. De toegang is gratis, de zaal is open om 19:00 uur en het programma start om 19:30 uur.

Inheemse planten

Op dinsdagavond 31 mei om 20.00 is er een lezing over inheemse planten bij tuincentrum GroenRijk ‘t Haantje van tuinarchitect Jan Verburg. Meer info en aanmelden: https://www.groenetuinen.nu/agenda/lezen-streekeigen-planten-in-jouw-tuin/.

Zomerbridge Te Werve

Bij bridgevereniging Te Werve is er van 31 mei t/m 25 augustus iedere dinsdagmiddag (om 13.00) en donderdagavond (om 19.30) zomerbridge. Lidmaatschap of aanmelden niet nodig, op tijd aanwezig zijn wél. Kom gezellig kennismaken met deze club. Parkeren is gratis. Het inleggeld is vijf euro per paar. De paren die het dichtst bij de 50 procent eindigen, winnen wijn of chocola. Wie zonder partner komt, kan zich beter eerst aanmelden. Adres: Huys de Wervelaan 110. Meer info: www.clubtewerve.nl (klik op Bridge). Tel: 06 5178 6442 (Yvonne Notenboom).

Plantenverhalen

Op 2 juni is er een lezing door Annet Breure, over wilde planten en hun medicinale werking. Van 19.30 – 21.00 uur vertelt zij in wijkgebouw Ottoburg, Esdoornstraat 3A, verhalen over vier planten. Bovendien heeft ze gerechtjes daarvan bereid die ook te proeven zijn die avond. Iedereen is welkom. Nadere info en opgeven via: marliesleegwater@gmail.com of 06-33194594 en svp aangeven als een glutenvrij hapje gewenst is.

Lokale ondernemers

Op donderdag 2 juni van 16.30 tot 21.00 uur organiseert bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie aan de Geestbrugkade een inspirerend event speciaal voor lokale ondernemingen. De Compagnie geeft ondernemers uit de buurt en binnen de Compagnie de kans om elkaar te leren kennen. Op 2 juni wordt om 16.30 uur gestart met een borrel met lekkere hapjes, vanaf 17.00 uur gevolgd door kennismakingsspelen, zoals een hilarische ‘Zeepkistcompetitie’ en het ‘Make the match’-spel. Vanaf 18.00 uur is er een heerlijke BBQ. Meer info en aanmelden (liefst vóór 28 mei): info@bvgdecompagnie.nl.

Snoeptuintjes

Kinderen in RijswijkBuiten: wil je minder tegels en meer planten in je tuin? Haal dan op zaterdag 4 juni een gratis snoeptuintje op, in ruil voor 1m2 tuintegels of stenen die je samen met je ouders inlevert bij de Tegeltaxi. Hierin zit o.a. een aardbeienplantje, framboos, bieslook en een zakje met goudsbloemzaadjes. Ook is er info over tuinonderhoud. Aanmelden vóór 2 juni bij Wendy, via steenbreek.rijswijk@gmail.com met naam, adres en aantal tegels. Locatie: parkeerterrein tuincentrum Groenrijk ‘t Haantje. Tijd: 11.00-16.00.