Vooruitblik Rijswijks sportweekend: Lokomotief organiseert NK-finales basketbal

Algemeen
Coach Pieter Mourik (links) won met Lokomotief twee van de vier finales die hij als coach speelde.
Coach Pieter Mourik (links) won met Lokomotief twee van de vier finales die hij als coach speelde. (Foto: RM)

Het Rijswijkse sportweekeinde staat voornamelijk in het teken van het basketbal. De (halve) finales van de Final Four (nacompetititie) in de promotiedivisie worden dit jaar georganiseerd door CobraNova uit Voorburg en het Rijswijkse Lokomotief.

Door Ronald Mooiman

Zaterdag spelen de basketbalsters Van Lokomotief de halve finale in het Voorburgse Forum Kwadraat tegen de winnaar van de reguliere competitie CobraNova. De streekderby begint om 15.00 uur. Coach Ali Jaberi, die dit seizoen voor het eerst voor als coach optreedt van de Rijswijkse basketbalsters.“Beide teams missen wat spelers, dus ik denk dat ‘t spannend kan worden. Cobra heeft het thuisvoordeel, maar we gaan er alles uithalen.”

De mannen van Lokomotief spelen zaterdag hun halve finale in de ‘eigen’ sporthal De Altis. Vanaf 18.00 uur is Noordkop Den Helder de tegenstander. Coach Pieter Mourik won met Lokomotief twee van de vier finales die hij als coach speelde: “Maar ik denk nog niet na over de finale, eerst moeten we de halve finale van Den Helder winnen. In de competitie hebben we tweemaal gewonnen van Den Helder. Den Helder heeft een jonge goede ploeg die met heel veel energie speelt. Wij hebben meer ervaring met dit soort wedstrijden dus dat moeten we proberen te gebruiken.”

Op Tweede Pinksterdag (maandag) worden verschillende finales gespeeld. Ook die in de promotiedivisie. Of de Lokomotief teams daarin staan hangt af van de uitslagen in de halve finale. Om 17.00 uur is de vrouwenfinale. De mannenfinale begint om 19.30 uur. De finales worden gespeeld in de Rijswijkse sporthal De Altis.

Softbal

Ook de softballiefhebbers in Rijswijk staat een mooi duel te wachten. Net als vorig jaar speelt het Team Kingdom of The Netherlands (Nederlands vrouwensoftbalteam) tegen de mannen van Red Lions. Op woensdag 1 juni om 20.00 speelt Team Kingdom of the Netherlands tegen de Red Lions op sportpark Hoekpolder aan de Weidedreef 2 in Rijswijk.

Op Tweede Pinksterdag spelen de softbalsters van Red Lions om 13.00 en 15.10 uur een uitduel bij het tweede team van Sparks Haarlem.

Voetbal

Tenslotte komen nog drie Rijswijkse voetbalclubs op zaterdag in actie. Vredenburch heeft vanaf 14.30 uur een winstpartij nodig bij het Haagse RAS om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Op dezelfde tijd speelt te Werve op eigen veld tegen het Leids DoCoS. Tenslotte speelt Semper Altius vanaf 14.30 uur haar laatste competitieduel van het seizoen tegen het Delftse DVC.