Nog steeds veel foutgeparkeerde deelscooters in Rijswijk

Algemeen
Een deelscooter blokkeert deels de stoep op de Volmerlaan.
Een deelscooter blokkeert deels de stoep op de Volmerlaan. (Foto: MW)

Groot Rijswijk-lezer Arthur Campbell stuurde een foto in van een foutgeparkeerde deelscooter: “Halverwege de oversteekplaats op de Volmerlaan kun je alsnog overstappen op een deelscooter. Eigenlijk kun je er niet omheen.”

De deelscooters blijken nog steeds een struikelblok, bijna een jaar na de motie van D66 en Rijswijks-Belang om de scooters te behandelen als ‘gewone’ scooters, en dus te bekeuren of weg te slepen als ze foutgeparkeerd staan. Die motie werd aangenomen, maar sindsdien is er slechts één deelscooter weggesleept, en zijn er twee boetes uitgeschreven.

En dat terwijl er legio foutgeparkeerde deelscooters in Rijswijk te vinden zijn. Daarvan getuigen regelmatig foto’s op Facebook, die ook worden toegestuurd naar Marc Weterings (Rijswijks-Belang).


Foutgeparkeerde deelscooters blokkeren de stoep. - MW
 


 In februari stelde Rijswijks-Belang vragen over de handhaving. Het antwoord van het college: alleen als er ernstig gevaar dreigt voor de omgeving of het verkeer, wordt een scooter per direct verwijderd. Anders wordt er contact opgenomen met de eigenaar (in dit geval de aanbieders Felyx, Go en sinds kort ook Check), die de gelegenheid krijgt zelf de scooter te verplaatsen. Dit zou binnen vier uur moeten. Of dat altijd lukt, is niet duidelijk. Verder werkt de gemeente aan betere afspraken met de aanbieders. Rijswijks-Belang gaat hier tijdens de volgende raadsvergadering naar informeren.