Fontein in Bogaard wordt waterspeelplek voor kinderen

Algemeen
Zo komt de waterfontein op het Bogaardplein er ongeveer uit te zien.
Zo komt de waterfontein op het Bogaardplein er ongeveer uit te zien. (Foto: Pexels)

Het nieuwe stadspark doet in niets meer denken aan het kale tochtige Bogaardplein van vroeger. Met speelplekken voor de kids, bankjes voor de ouders en vooral veel groen. Wat nog ontbreekt is een waterelement, dé speelplek voor kinderen op warme, zonnige dagen. “Het is alleen nog wachten op een speciale pomp. Maar volgens planning komt die rond de 24 juni”, vertelt wethouder Armand van de Laar. Dan volgt snel de officiële ingebruikneming.

Bogaard

Vorig jaar, op zaterdag 2 oktober, opende de wethouder Van de Laar het vernieuwde Bogaardplein. Dat deed hij met een symbolische eerste worp gericht op het nieuw aangelegde basketbalveld.

Bogaardpark

Eigenlijk moeten we het niet meer hebben over het Bogaardplein. Het is het Bogaardpark. Menig park in Nederland is niet zo groen en kindvriendelijk. “Bij de opening wisten we al dat de fontein nog even op zich zou laten wachten”, aldus de wethouder. Het park is het eerste project dat na de vaststelling van het Masterplan ‘In de Bogaard’ (2019) is uitgevoerd.


De plek waar de waterfontein komt. - Robert Heijdemann

Ontmoetingspunt

Het opnieuw ingerichte plein is het nieuwe, groene ontmoetingspunt te midden van de bestaande en nieuwe winkels en woningen. Bewoners en ondernemers hebben meegedacht tijdens het ontwerpproces. Op het plein zijn groene eilanden van gras, bloeiende planten en bomen gerealiseerd. Daarnaast is er ruimte voor sporten en spelen met een basketbalveld, waterspuwers en speeltoestellen.

IJsbaan

“Het oude waterbassin is vervangen door een modern waterelement. Kinderen kunnen op warme dagen veilig spelen terwijl hun ouders op de bankjes kunnen zitten”, aldus Delva, de ontwerpers van het park. “In de winter kan het waterelement plaatsmaken voor een verharde flexibele centrale pleinruimte voor andere activiteiten en evenementen zoals een ijsbaan of een kerstmarkt.”

De plek waar de waterfontein komt.